Penhaligon’s Portraits – en brittiskt aristokratisk samling av parfymer

brittiska gentlemannaparfymer penhaligon's portraits

Nu har äntligen Gents.se fyllt på serien Portraits från det anrika parfymhuset Penhaligon’s i sin webbutik. Detta är en serie som lanserades 2016 och som snabbt blev populärt hos parfymkonnässörer – både tack vare den underbara designen och de djupa doftnoterna.

Portraits är en brittiskt aristokratisk samling dofter i skräddarsydda förpackningar, med gravyr och illustrationer av konstnären Kristjana Williams. Parfymerna i serien har lanserats i flera olika omgångar och den senaste The Revenge of Lady Blanche kom ut ifjol. För den som är intresserad av parfymhantverket är detta en av de mest intressanta nyheterna under senare år.

Kort om Penhaligon’s

William Penhaligon grundade frisörsalongen Penhaligon’s redan 1870 på den berömda gatan Jermyn Street i centrala London. Ett stenkast från de turkiska baden där inspirationen till husets första doft, Hammam Bouquet, kom år 1872. Sedan dess har man levererat dofter och toalettartiklar till hertigar, grevinnor och kungligheter. Vi kan speciellt rekommendera Savoy Steam EdP som är Penhaligon’s hyllning till Hammam Bouquet.

brittiska gentlemannaparfymer

Penhaligon’s mest kända doft, Blenheim Bouquet från 1902, var ett beställningsjobb till hertigen av Marlborough och är fortfarande en av de mest sålda dofterna från Penhaligon’s. Blenheim Bouquet är även känd som en av de dofter som Winston Churchill använde sig av.

Portraits – en samling brittiska gentlemannaparfymer

Portraits är en serie med personligheter, alla från den Victorianska eran och Kronans storhetstid. Penhaligon’s har skapat tio dofter för att återspegla tiden, personligheterna och konflikterna.

Samtliga dofter i serien är av kategorin Eau de Parfum, vilket innebär att de har en högre koncentration av parfymolja som håller längre vid användning än den hos parfymer vanligare varianten Eau de Toilette.

Nedan är några av de populäraste parfymerna i serien.

The Tragedy of Lord George

engelska gentlemannaparfymer

The Tradegy of Lord George är maskulin, elegant och kraftfull doft som passar utmärkt för den kalla årstiden. Den ultimata festdoften om du frågar oss. För den som testat den har ofta valt den som sin signaturdoft när de är välklädda. Flakongen är också oerhört elegant, vilket gör den till en doft att ha framme som dekoration i hemmet.

The Revenge of Lady Blanche

engelska gentlemannaparfymer

Om du söker en speciellt doft för din flickvän eller fru detta det perfekta valet! Penhaligon’s har varit traditionella i det hänseendet när de skapade serien Portraits. Till skillnad från många andra parfymhus har man valt att skapa skilda parfymer för män och kvinnor. Numera är det vanligare att skapa unisexdofter när man skapar parfymer inom EdP-segmentet. The Revenge of Lady Blanche är charmerande och samtidigt kraftfull. Den innehåller förförande noter av blommor som påsklilja, hyacint och iris.

The Inimitable Mr. Penhaligon’s

klassiska brittiska parfymer

The Inimitable Mr Penhaligon’s är en tidlös klassiker sedan 2019 där du hittar bland annat vetiver som är en av parfymhusets huvudingredienser. Här finns också bergamott, cederträ och jasmin – ingredienser som ger en varm, jordig och samtidigt fräsch doft. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *