Persol 714 Steve McQueen – de mest eftertraktade solglasögonen på marknaden

kända användare av Persol solglasögon

En av de mest eftertraktade modellerna av klassiska solglasögon på marknaden är Persols 714. En av orsakerna till detta är att stilikonen Steve McQueen bar dessa i filmen Thomas Crown Affair år 1968. Ett par Persol 714 från hans privata kollektion såldes år 2006 på auktion för $70,200.

Persol hade ett uppehåll i produktionen i några årtionden på 1980 och 1990-talet, men i början av 2000-talet presenterade Persol en kollektion av modellen 714, som gick under namnet Steve McQueen.

Nu presenterar Persol igen en uppdaterad kollektion av sin ikoniska 714-linje. Nyheten denna gång består av ett par solglasögon med linser som har en beläggning som innehåller 24k guld.

Persol 714 Steve McQueen med linser som har beläggning av 24k guld.

I övrigt innehåller årets solglasögon samma färger och bågar som de tidigare modellerna. Det unika med just modellen 714 är att bågarna är hopvikbara och därmed är de väldigt praktiska att bära med sig t.ex. under krogrundor eller en dag på stan.

De färger på modellen Persol 714 som Steve McQueen använde sig av i filmen The Thomas Crown Affair.

Solglasögonen är också utsmyckade med detaljer inspirerade av originalet som bars av Steve McQueen i filmen The Thomas Crown Affair.

Lite ljusare bågar, men med samma blåaktiga nyans på linserna hos dessa solglasögon.

I Sverige finns nu den nya kollektionen tillgänglig hos den exklusiva herrmodesajten Care of Carl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *