Persol lanserar Protector – inspirerad av originaldesignen från 1917

Persol protector solglasögon

De har följt med de första äventyren på hög höjd på 1930-talet och har till och med tagit sig in i Formel 1, där de blev ikoner för djärva utmaningar och oklanderlig stil.

Idag är Persol Protector tillbaka i en omgjord version i begränsad upplaga, redo att bryta ny mark vid två av världens mest exklusiva sportevenemang: 2022 års upplaga av det berömda Dakar Classic-loppet och I.C.E. (International Concours of Elegance) i St Moritz.

Originalmodellen återskapad

Persol protector nylansering av solglasögon

Persol Protectors är synonymt med äventyrslystnad och viljan att utmana ödet under de mest extrema förhållanden för att tävla i sin ädlaste form, från tävlingar i öknen till tävlingar på en frusen sjö.

Persol Protector solglasögon

För det berömda ökenrallyt stakade Persol ut en ny väg genom ögonen på Agostino Rizzardi och Alberto Vassallo, som tävlade i en Porsche 911 (964) Safari. Från sanddyner till fruset vatten har Persol samarbetat med I.C.E., ett prestigefyllt lopp som äger rum på den vackra sjön St Moritz och hyllar det kulturella värdet av bilstil.

De nya Persol Protectors är en symbol för visionär kompetens som inte gör halt för något för att nå sitt mål. De är enkla och funktionella och har en karismatisk design med en silverfärgad metallram och flexibla gångjärnsbågar som är perfekt integrerade och anpassade för en skräddarsydd passform.

Persol protector solglasögon nyhet 2022

De eleganta spegelglasen kompletteras av modellens mest ikoniska detalj: tillägget av en utsökt handgjord finish, ett avtagbart svart band i äkta läder som fungerar som en blinkers som kan skydda mot svett, damm och iskall vind även i den mest tuffa terrängen. Glasögonen levereras i ett snyggt svart läderfodral, redo att ta sig ut på alla nya äventyr.

Persol – 100 år av hantverk

Persol protector

Det var 1917 i Turin som Giuseppe Ratti skapade ett par glasögon som på bara några år skulle bli favoritmodellen för amerikanska flygvapenpiloter – smarta och pålitliga, de blev snart kända som ”The Protector”-glasögon. I början av tjugotalet var linserna i glas och arton år senare kom det namn som alla känner till än idag: Persol (per-il-sole, för solen).

Numera består glasögonen av 41 delar, som alla monteras i Italien, precis som förr i tiden. Persol märker också varje modell med sin signatur Supreme Arrow metallgångjärn och det flexibla Meflecto stjälksystemet. Meflecto, som patenterades i slutet av trettiotalet, är det första systemet i världen som utformades för att göra stavarna mer flexibla och garantera maximal komfort; än idag en teknik utan like på marknaden.

För att fira hundra år av hantverk och framgång 2017 berättade Persol historien om födelsen av sina två mest ikoniska modeller – 649 och 714. Två modeller vi skrivit mer om i inlägget om kändisar som använt Persol solglasögon.

Varumärkets globala framgång har sina rötter i ett ojämförligt hantverk. I dag som då består Persols glasögon av över 40 komponenter som tillverkas och monteras i Italien, fortfarande för hand, precis som i början: skrupulöst perfekta, komplexa och exakta.

Här hittar du andra klassiska modeller av solglasögon.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *