Pitti Uomo 103: Våra favoriter

pitti uomo 103 i Florens

Pitti Uomo 103 är förbi – under ett fåtal intensiva dagar invaderade 18 000 besökare och över 800 varumärken mässan i Florens för att förhandla, festa och visa upp sina garderober.

Som tur var finns fotografierna kvar. Under tre dagar fylldes Instagram och andra sociala medier av det bästa herrmodet har att erbjuda just nu. I den här artikeln har vi samlat ihop det bästa av Pitti Uomo 103.

Missa inte tidigare artiklar från t.ex. Pitti Uomo 102 där 2023 års vår- och sommarmode visades upp.

Golden Hour

En timme före solnedgången badar Florens i ett gyllene ljus, när den nedåtgående solen träffar gatorna och palatsen. Det är inte oväntat att de fantastiska färgerna också inspirerar modet. Några av de bäst klädda visade upp naturliga, gyllene färgskalor från brunt till gräddfärgat.

pitti uomo 103
Gui Bo och Angelique Noire. Foto: @fabriziodipaoloph

Långa rockar

Januari i Italien är ett perfekt tillfälle att plocka fram rocken. Rockarna var långa och gärna lagom rymliga. Raglanrockar och fiskbensmönstrade tyger var några av varianterna som stod ut. Rock med keps kanske inte godkänns av de mer traditionella gentlemännen, men det är ett sätt att ta den långa rocken till nya platser.

fiskbensmönstrad rock
Anton Welcome i fiskbensmönstrad rock. Foto: @_elom

Kraftiga accenter

Utöver de naturliga tonerna syntes kraftiga accenter – som koboltblå, jadegrönt och ockra. Utanför Pitti Uomo är det kanske inget man klär sig i från topp till tå, men som accentfärg passar det perfekt.

herno på pitti uomo 103
Kraftfullt blått på en bas av naturliga färger hos Herno AW23. Foto: @herno_official

Mannens bästa vän

Pitti Uomo 103 var första gången husdjuren fick sin egen paviljong. Tommaso Bencistà Falorni med sin katt Montecarla blev en av de mest spridda motiven från mässan.

man med katt på pitti uomo 103
Tommaso Bencistà Falorni. Foto: @tommasobf_unreal
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *