Premiär för Lilla Slottskrogen på Näsby Slott

lilla slottskrogen på näsby slott
Bild: Jan Malmström

Lilla Slottskrogen på Näsby Slott i Näsby Slottspark har nu öppnat. Det är en kvarterskrog i vacker miljö, för alla gäster och grannar i området som vill äta en bit mat, ta ett glas vin och umgås med vänner och familj. Ambitionen är att vara ett nav för hela området.

Näsby Slott har under en längre tid genomgått en omfattande men varsam renovering av alla salonger, kök, mötesrum, byggt till nya hotellrum, något vi kunde berätta om i ett tidigare inlägg. Nu får man också en egen krog.

Bild: Jan Malmström

-Det ska vara en kvarterskrog fast på ett slott. Vi har lagt stort fokus på att skapa en varm och personlig miljö med utvalda materialval i skinn, trä, mässing och marmor. Det är en miljö som också bär på mycket historia men ska vara väldigt avslappnad. Det ska vara enkelt och otvunget, men jäkligt bra, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection som driver Näsby Slott.

Bild: Jan Malmström

Menyn är enkel och rak men det ska vara fokus på bra råvaror och närproducerat. Med stort engagemang jobbar vi med gedigen mat som är bra för miljö och själsäger Johan Lundgren, köksmästare på Lilla Slottskrogen och på Näsby Slott.

Bild: Anna Rosmalm

Näsby slott har varit den givna medelpunkten sedan 1665. Och det fortsätter det att vara när en ny era nu inleds och Näsby Slottspark varsamt växer fram. Nya Näsby Slott har nu alltså öppnat upp igen med nyrenoverade salonger, nytt kök, vinprovningsrum, nya hotellrum och en helt ny krog.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *