Vårens nyhet från Xanté – frisk ginlikör med pärontwist

päronlikör Xanté Gin & Pear

Nu lanserar Xanté nyheten Xanté Gin & Pear – en frisk och smakrik ginlikör med smak av klassisk gin i kombination med Xantés karaktäriska söta päron.  

I snart 30 år har Xanté trotsat konventionerna och utvecklat oväntade smakkombinationer. I Xanté-familjen finns bland annat originalet Xanté Cognac & Pear och Xanté Rum & Pear, som nu får sällskap av Xanté Gin & Pear.

Päronlikör smaksatt med gin

Det är en frisk likör smaksatt med gin och den för Xanté så centrala smaken av söta päron som återfinns i alla Xantés produkter.

Gin är ett enbärskryddat destillat med lång historia och anor från 1600-talet, framtaget och utvecklat av engelsmän inspirerade av den holländska genevern. På 2000-talet har intresset för gin exploderat. Med Xanté Gin & Pear har man, precis som med de andra produkterna i Xanté-familjen, givit klassikern en twist.

– Xanté Gin & Pear passar den som vill ha en smaksatt gin & tonic med lite sötma. På Xanté gör vi saker på vårt eget sätt samtidigt som vi inspireras av både historia och trender. Xanté Gin & Pear är en ginlikör som har mer sötma och mindre bitterhet än den traditionella ginen – men fortfarande frisk och fräsch, perfekt till vårens ljusa drinkkvällar, berättar Marika Silander, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté Gin & Pear har en alkoholhalt om 35 % och passar bra att dricka som den är med en isbit, men givetvis också i en gin och tonic eller andra gindrinkar där man önskar en lite sötare smak med pärontwist.

Liksom Xantés övriga sortiment är Xanté Gin & Pear vegansk. Produkten kommer i en flaska om 500 ml och kostar 255 kronor.

Finns just nu i Systembolagets beställningssortiment, med artikelnummer 5553302.

Serveringsförslag

Här är receptet på en god drink med Xanté Pear Gin & Tonic.

Pear Gin & Tonic

  • 1 del Xanté Gin & Pear
  • 2 delar tonic
  • Citron

Gör såhär:

  1. Fyll ett högt glas med is
  2. Häll i Xanté Gin & Pear och toppa med tonic     
  3. Garnera med citron
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *