Rekordstark kampanjlansering för BOSS och HUGO – nästan 2 miljarder visningar på en dag!

future boss campaign

HUGO BOSS inledde framgångsrikt sin varumärkesuppdatering, som följer den nya tillväxtstrategin, med den samtidiga lanseringen av de två stjärnspäckade globala kampanjerna för varumärkena BOSS och HUGO den 26 januari. Tillsammans fick de två globala kampanjerna 1,9 miljarder visningar och 75 miljoner engagemang i sociala medier på en dag – ett rekordstort resultat för företaget.

I den globala kampanjen #BeYourOwnBOSS medverkar toppmodellerna Kendall Jenner, Hailey Bieber och Joan Smalls, rapparen Future, TikTok-stjärnan Khaby Lame, sångaren och skådespelaren Lee Minho, proffsboxaren Anthony Joshua, tennismästaren Matteo Berrettini och löparen Alica Schmidt.

Av de medverkande visade sig Lee Minho vara den mest älskade talangen när det gäller engagemang på sociala medier globalt.

Lee Minho boss

Aktivering på många kanaler

Aktiveringen på alla kontaktytor för konsumenter, som ledde till en imponerande digital aktivering på lanseringsdagen genom att mer än 200 talanger publicerade sina personliga BOSS-historier på Instagram, Weibo, Red och WeChat med bilder på sig själva i den karakteristiska BOSS-huvtröjan.

Den globala kampanjen #HowDoYouHUGO, med toppmodellen Adut Akech, rapparna Big Matthew, SAINt JHN och dansaren Maddie Ziegler, aktiverades i alla kanaler, med fokus på TikTok, där en dansutmaning genererar ytterligare uppmärksamhet och högt engagemang på plattformen.

Utmaningen #HowDoYouHUGO, koreograferad av Big Matthew, ansiktet utåt, och Vik White, skapare av TikTok, förstärks av 60 skapare. Dessutom har olika innehållslager med social first-innehåll som är kopplade till dans- och musikvärlden producerats för aktiveringen. Under den första dagen ökade varumärkets följare på kontot med 30 %.

Betydande framgång för nätbutiken

Dessutom gav nylanseringen en betydande effekt för flaggskeppsbutiken på nätet hugoboss.com, som i hög grad gynnades av kampanjernas framgång. Den globala internettrafiken till hugoboss.com mer än fördubblades och nådde en rekordnivå, och den signaturmärkta BOSS-huvtröjan sålde nästan slut och blev den mest sålda enskilda modellen i företagets historia.

Framgången för de två kampanjerna syns i alla KPI:er som uppnåddes under den första dagen och gör dem till de mest framgångsrika kampanjerna i HUGO BOSS historia:

  • 1,9 miljarder visningar för båda kampanjerna.
  • 75 miljoner engagemang i alla sociala mediekanaler
  • Det sociala engagemanget ökade med 84 % på BOSS Instagram.
  • 367 miljoner visningar på TikTok #HowDoYouHUGO-utmaningen.
  • Antalet följare på HUGO TikTok ökade med 30 %.
  • Med dessa sociala kampanjer presenterade HUGO BOSS en oväntad och ny identitet för sina varumärken, stärkte ytterligare sin position i alla digitala kanaler och nådde nya och yngre målgrupper som Gen Z och millennials. Detta är den största milstolpen i genomförandet av tillväxtstrategin CLAIM 5 för att stärka varumärken och förvandla kunder till fans.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *