Rockar med klass: Oscar Jacobson x Gentlemanualen

rockar från Oscar Jacobson x gentlemanualen

Oscar Jacobson fortsätter sitt samarbetet med Gentlemanualen, den dynamiska (och enda) herrmodesduon som består av Per Nilsson och Andreas Weinås.

Nu har det blivit dags för rockar, och Nilsson och Weinås har plockat fram två riktigt snygga rockar i klassiskt snitt. Rockarna, som kallas Arezzo, kommer i två material och nyanser.

Den första varianten, Arezzo Kashmir, är som namnet antyder sydd i 100% mörkblå kashmir från italienska Fratelli Tallia Di Delfino. Genom en s.k. beaver finish har kashmirtyget fått glans och skydd mot noppor. Vikten är 350 gsm (gram / m2) som ger rocken ett bra fall utan att kännas klumpig.

På bilden kombinerar Andreas rocken med en mörkgrå dubbelknäppt kostym (länk), ljusblå cutaway-skjorta (länk) och klassiska oxfords (länk). Slipsen kommer från ett tidigare samarbete med Oscar Jacobson.

Den andra varianten, Arezzo Kamelhår, som har kamelhårets naturliga gyllenbruna ton. Kamelhåret ger rocken lite mer stadga och fall än kashmirvarianten. Även detta tyget är i vikten 350 gsm och kommer från Loro Piana.

På den här bilden bär Per Nilsson rocken med en kabelstickad polotröja (länk), ljusa jeans (länk) och tassel loafers i mocka (länk).

Sett till konstruktionen är rockarna relativt slimmade, och av knälångt snitt. Slagen är höga och med en klassisk bredd. Allt sammantaget är det här två utmärkta rockar att bära till kostym och smoking under höst och vinter. Samtidigt fungerar de också utmärkt till t.ex. ett par snygga jeans, särskilt Arezzo Kamelhår.

Arezzo hittar du alltså hos Oscar Jacobson – i butik eller online. Upplagorna brukar vara begränsade så det gäller att passa på.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *