Rolex presenterar sina nyheter för 2022

nya klockor från rolex 2022

Under Watches and Wonders igår presenterade Rolex sina senaste skapelser för 2022. Som alltid är intresset stort när den schweiziska klocktillverkaren presenterar sina nyheter.

Rolex är känt över hela världen för sin expertis och kvaliteten på sina produkter och har några av de mest eftertraktade klockorna på marknaden – symboler för förträfflighet, elegans och prestige.

Vad är så speciellt med en klocka från Rolex?

Rörelserna i Rolex Oyster Perpetual- och Cellini-klockor certifieras av COSC och testas sedan internt för precision, prestanda och tillförlitlighet. Superlative Chronometer-certifieringen, som symboliseras av den gröna stämpeln, bekräftar att varje klocka framgångsrikt har genomgått tester som Rolex utfört i sina egna laboratorier enligt sina egna kriterier. Dessa valideras regelbundet av en oberoende extern organisation.

rolex perpetual calibre 3235
Perpetual Calibre 3235

Under sin historia har Rolex registrerat över 500 patent och ordet ”Perpetual” finns inskrivet på varje Rolex Oyster-klocka. Men mer än bara ett ord på en urtavla är det en filosofi som förkroppsligar företagets vision och värderingar. Rolex blev pionjär i utvecklingen av armbandsur med många viktiga klockinnovationer. Oyster var det första vattentäta armbandsuret och lanserades 1926. Den självuppdragande mekanismen Perpetual rotor uppfanns 1931.

Vid sina fyra anläggningar i Schweiz utformar, utvecklar och tillverkar varumärket de flesta av sina klockkomponenter, från gjutning av guldlegeringar till bearbetning, tillverkning, montering och slutbehandling av urverk, boett, urtavla och armband.

Läs mer om världens mest eftertraktade klockor här!

Nyheter från Rolex 2022

Här är de nyheter som Rolex presenterade under Watches and Wonders igår den 30.3:

Rolex Air King

rolex air king

Air-King är en hyllning till luftfarare och hyllar flygets pionjärer och inbjuder bärarna att ta kommandot över sitt eget öde. Sedan 2016 har klockan haft ett resolut professionellt utseende, med en urtavla inspirerad av flygplansinstrument.

År 2022 har den nya funktioner. Urtavlan är nu lättare att läsa och mer harmoniskt balanserad tack vare att det lagts till en ”0” före ”5” på minutskalan, medan en kronvakt och raka sidor också har lagts till. Dessa utvecklingar bekräftar Air-Kings plats bland märkets professionella modeller. Slutligen har klockan också en subtil ljuslinje längs mitten av höljet – en symbol för de nya horisonter som så ofta öppnas av Rolex.

Oyster Perpetual GMT-Master II

Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT-Master är gjord för luftburna äventyr. Nu är klockan det främsta valet för resenärer, och den förbinder människor bortom tidszoner.
Sedan klockan skapades 1955 har den åtföljt några av de största ögonblicken i flygets historia. Från de första interkontinentala flygningarna till världshastighetsrekord och Concorde-testerna – bedrifter som är mänskliga lika mycket som de är tekniska finner ett eko i GMT-Master II med kronan till vänster.

Den här nya versionen av klockan är en innovation i sortimentet. Det krävde att man flyttade kronan till den vänstra sidan av klockhuset och datumöppningen till klockan 9, samt att ändra datumskivan – justeringar som också ledde till förändringar i precisionstestprocessen som utfördes under slutkontrollerna. Cerachrom-ringinsatsen är i grönt och svart, en originell färgkombination som är exklusiv för den här klockan.

GMT-Master II är en klocka vars utseende alltid är aktuellt och den bekräftar återigen sin samtida dragningskraft med förändringar som illustrerar Rolex strävan efter estetisk och teknisk förträfflighet.

Oyster Perpetual Day-Date 40

Rolex day-date 40 ny klocka 2022

Day-Date har alltid varit en symbol för prestige och innovation. Det var det första armbandsur med kalender som var uteslutande tillverkat av ädelmetaller och som förutom datumet även visade veckodagen i ett fönster på urtavlan.

Day-Date 40 i platina finns nu tillgänglig med en räfflad bezel i samma material – den ädlaste av metaller. Denna estetiska och tekniska bedrift krävde många års forskning och utveckling, eftersom platina är en utmaning att arbeta med. Processen för att skapa räfflor, som ursprungligen var avsedd för guld, måste anpassas för att kunna tillverka ramen.

Den nya Day-Date 40 är en återspegling av Rolex perfektionism, och den lyser klart och tydligt, och exemplifierar ett av varumärkets viktigaste ideal – att behärska material för att göra bättre framsteg.

Yacht-Master 42

rolex Yacht-Master 42

För första gången finns Yacht-Master 42 i gult guld – en inspirerad och originell förfining av den emblematiska seglartidsklockan som inte på något sätt ändrar dess kurs. Denna 18 karat guldlegering är unik.

Den skapas och gjuts vid varumärkets gjuteri i Genève i Schweiz och erbjuder en oöverträffad motståndskraft, vilket gör den nya Yacht-Master 42 till en oslagbar allierad på öppet hav. Yacht-Master 42 är också utrustad med ett Oysterflex-armband.

Oyster Datejust 31

oyster datejust 31

Urtavlorna som pryder den nya Datejust 31 är sprängfyllda med ny energi och fulla av löften. Med sina tre olika ytbehandlingar – solstråle, matt och kornig – vaknar blomstermotivet till liv i ljuset. Det finns i tre färger: azzurroblått, olivgrönt och silver.

Pjäserna är lysande exempel på raffinerad expertis inom urtavlans tillverkning, som kräver högteknologisk slutbehandlingsteknik. De strukturella effekterna förstärks ytterligare av diamanter i olika storlekar, som påminner om daggdroppar som lyser upp blommornas centrum.

Datejust är en tidlös modell vars stil ofta har utvecklats och som återigen bevisar att den är en tidlös modell. De nya urtavlorna med blomstermotiv är strålande och gnistrande, och de är upplivade av rörelse och erbjuder ett annat perspektiv på årstidernas cykel.

Perpetual Yacht-Master 40

Rolex Perpetual Yacht-Master 40

När himlen möter havet och solen går upp över vattnet, blir luften för ögonblicket färgad. Den nya Yacht-Master 40 är avsedd att fånga dessa flyktiga ögonblick så att de kan beundras på handleden. Ringen, som är försedd med diamanter och safirer i toner av blått, silver och rosa, är inspirerad av norrskenet och gryningens sken.

Den exakta sekvensen av fem färger upprepas åtta gånger: rosa safir, ljusblå safir, diamant, lila safir och mörkblå safir. Paletten av nyanser accentueras av de 46 diamanter som pryder klackarna och kronskyddet.

Vid infattningen av ädelstenar på den nya Yacht-Master 40 används expertis som gör det mesta av ädelstenarnas fulla utstrålning. Detta ger utrymme för kreativitet, öppnar upp nya möjligheter och möjliggör en ren, ren estetik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *