Hur du skapar en 5-stjärnig matupplevelse hemifrån under alla hjärtans dag

romantisk middag hemma alla hjärtans dag

När Alla hjärtans dag står för dörren kommer de flesta par att söka romantik med resor till eleganta restauranger och barer. Men innan du spottar ur dig pengar är det värt att veta att du kan skapa en liknande upplevelse i ditt eget hem.

Top10 Meal Deliveries chefredaktör Perry Nemirov ger dig här några experttips för hur du kan replikera en 5-stjärnig middagsupplevelse i ditt eget hem:

Leverans av måltider

I takt med att vi tillbringar mer tid hemma fortsätter efterfrågan på enkel hemlagad mat och måltidskit att öka. Med hjälp av Exploding Topics fann Top10 Meal Deliveries att den globala sökfrekvensen för ”meal delivery” har ökat med 266 % under de senaste sex månaderna.

Matleveranspaket är ett utmärkt alternativ när du skapar din 5-stjärnig matupplevelse – du kan välja mellan dussintals olika kök! Att ta bort matlagningen från ekvationen är ett bra sätt att se till att mer tid kan spenderas med att umgås med en älskad person denna alla hjärtans dag.

I Sverige finns bland annat Mat.se, som erbjuder restaurangmat på leverans.

Förberedelse

Atmosfären i ett rum kan förvandlas helt enkelt genom att möblerna ställs om, vilket skapar en ny och spännande miljö. Blommor ger rummet en vacker dekoration och höjer romantiken.

Ta några minuter på dig att städa upp området där ni ska äta. Rensa av diskarna, torka av bordet, lägg undan onödiga nicklappar. Skapa en atmosfär där du skulle vilja sitta ner och tillbringa några trevliga timmar med någon du älskar.

Musik

Det är viktigt att integrera musik till din kväll. Det har bevisats att musik kan förbättra måltiden genom att låta dig slappna av. Musik hjälper till att skapa den atmosfär som du försöker uppnå, oavsett om det är en lugn och avslappnad kväll eller en livlig kväll.

Om du vill gå ett steg längre kan du skapa en spellista med dina och din partners favoritlåtar för att få den ultimata romantiska upplevelsen.

Kärlek ligger i luften

Det går inte att förneka att de första intrycken vi får när vi går in i ett rum baseras på vad vi kan känna lukten av. För att se till att du får en minnesvärd upplevelse kan du investera i en ny rumsdoft eller köpa doftljus. Detta kommer att lura ditt sinne att tro att du är någon annanstans eftersom dessa dofter kommer att vara något som du vanligtvis inte förknippar med ditt eget hem.

Doften av vanilj är ett välkänt afrodisiakum och är ett utmärkt val för en rumsdoft som inte är för överväldigande för en dejtkväll. För en romantisk känsla är doften av ros perfekt för en 5-stjärnig middag och en färsk bukett rosor kommer att förstärka auran och ge din älskade ett leende på läpparna.

Blackout i sociala medier

Det är otroligt viktigt att kunna stänga av tillfälligt från det ansvar du har i din vardag för en välbehövlig nollställning. För att återskapa detta hemma: stäng av telefonen, tv:n och alla andra distraktioner och låt vänner och familj veta att du inte kommer att vara hemma.

Du kommer att få njuta av kvällen i lugn och ro med bara din andra hälfts sällskap för att skapa ett verkligt band.

Att ställa in scenen

Inför en utevistelse är det spännande att göra sig redo och ordna med bokningar. Men det finns ingen anledning varför du skulle missa detta steg när du äter hemma! Ta på dig dina bästa kläder och förbered dig för kvällen som om du skulle gå ut.

Om du vill ta detta ett steg längre, skicka ett e-postmeddelande till din partner med bokning av bord och skapa en liten meny att svara på, eftersom detta hjälper till att sätta scenen. Detta visar att du har lagt ner eftertanke på din dejtkväll. Du kan till och med duka upp bordet och lägga ut rosenblad.

Lys upp kvällen

Ljus förvandlar absolut både det utrymme de upptar och hela upplevelsen ni har. Ljusljus är mer intimt, romantiskt och fascinerande.

Till baren!

För att ta matupplevelsen till nästa nivå kan du avsätta lite tid för att göra några av din och din partners favoritdrycker, cocktails eller mocktails – men servera dem inte först.

I ett annat rum kan du skapa en pub- eller barupplevelse och se till att atmosfären skiljer sig från den där du serverar mat. Oavsett om det handlar om att spela olika musikstilar eller servera traditionella barmackor, kommer det att bidra till att ge er illusionen av att vara på en utekväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *