Så går du på krogen i framtiden – experten spår

framtidens restaurangbesök

Restaurangbranschen är en av näringarna som påverkats absolut mest under pandemin där många restauranger har fått klappa igen, medan andra restauratörer för första gången har hunnit sätta sig ner och fundera över hur man kan utveckla restaurangupplevelsen efter att pandemin tagit slut.

Hur förändras våra restaurangbesök efter corona, och hur kommer vi att gå på restaurang i framtiden? Zaedo Musa, restaurangexpert och grundaren till Superb, ett företag som vill revolutionera restaurangbranschen, reder ut.

zaedo musa
Zaedo Musa

Så ser framtidens restaurangbesök ut enligt experten:

  1. Allergisk och trött på att behöva upprepa att du inte tål nötter, är laktosintolerant och har problem med gluten? I framtiden kommer restaurangen känna till dina allergier innan du ens har satt din fot på stället.
  2. Vem tar notan? När notan kommer in kan det bli obekvämt med vem som tar den. Ingen erbjuder sig, och du känner dig tvungen. I framtiden kommer du kunna förbetala notan digitalt, och enkelt dela upp den.
  3. Nischade menyer! Varför ska du läsa igenom massor av köttalternativ om du är vegetarian? Ogillar du vitt vin men älskar rosé? Då ska roséalternativen vara de som presenteras.
  4. Stammis-känsla på favoritstället! I framtiden kan restauranger identifiera sina återkommande gäster och därmed veta – och tilltala dig vid ditt namn, ha koll på hur ofta du besöker stället, vilka du varit där tillsammans med, vad du brukar beställa och vid vilket bord du föredrar att sitta.

Superb’s Guest Experience Management platform gör det möjligt för premiumrestauranger som Aloe, Agrikultur, Etoile, Ichi och många fler att skapa oförglömliga gästupplevelser genom att använda insikter om sina gäster och sina affärer.

Många kända kockar har insett vikten av att använda teknik och data för att personalisera restaurangupplevelsen. En av dem är Jonas Lagerström, tidigare Kockarnas Kamp-vinnare, och som även driver Michelin-restaurangen Etoile i Stockholms innerstad.

jonas lagerström
Jonas Lagerström

Vi tror verkligen att det vi gör, tillsammans med Superb, är början på någonting stort för oss restauratörer, men också för våra gäster, säger han och fortsätter;
På grund av Covid-19 har vi haft mycket tid att tänka på framtiden och hur vi vill driva vår restaurang vidare framåt. Jag tror på en riktigt spännande tid framöver, och att man som gäst kommer märka stor skillnad när man går ut på restaurang efter att restriktionerna hävs allt mer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *