Sandqvist lanserar väskor tillsammans med flugfiskekollektivet Podsol

Sandqvist x podsol

Nu på onsdag den 24 mars lanserar Sandqvist en serie väskor tillsammans med flugfiskekollektivet Podsol. Ett märke som bland annat är grundat av Tallest Man On Earth och fiske-filmmakaren Rolf Nylinder. 

Kollektionen består av två väskor, ryggsäcken Baetis (30 Liter) med snygga och praktiska detaljer i läder för att fästa flytmedel och spole. För att komplettera kommer tillbehörsväskan Rhodani som rymmer 2 Liter.

Sandqvist x Podsol – ny kollektion väskor

Sanqvist podsol kollektion vår 2021

Sandqvist avslöjar idag sitt senaste samarbetsprojekt tillsammans med flugfiskekollektivet Podsol. Detta kollektiv är grundat av filmmakaren Rolf Nylinder, affärsmannen Markus Lemke och Kristian Mattson, som är mer känd under sin artistiska pseudonym – Tallest Man On Earth.

Med sina rötter ovanför polcirkeln är Podsol pionjärer inom flugfiskeindustrin. Genom sin passion för naturen och kvalitetsprodukter lärde de känna grundarna av Sandqvist och beslöt sig för att samarbeta kring en kapselkollektion.

Vi är flugfiskeentusiaster och har följt med Podsol sedan de startade. Vårt gemensamma att tillverka kvalitetsprodukter och intresse för flugfiske gjorde att våra vägar korsades. Vi är två olika märken, men vi delar värderingar i hållbarhet och miljötänket, så jag tror inte att vi kunnat hitta en bättre partner att samarbeta med, säger Sebastian Westin, en av grundarna av Sandqvist.

Väskorna i kollektionen

Kollektionen består av väskor. Ryggsäcken Baetis har snygga, praktiska detaljer i läder där du kan fästa flaskor och spole. Den har en storlek på 30 liter.

Sandqvist podsol väskor vår 2021

Beatis bygger på designen av Sandqvists klassiska Bernt, som modifierats enligt behoven för en flugfiskare. Väskan är tillverkad av 100% återvunnen, kraftig och vattentät ballistisk polyester, med vattentät TPU-beläggning i nedre delen.

Den har stora ytterfickor med blixtlås, två flaskfickor och ett inre laptopfack. Den utbyggbara ryggsäcken med rulltopp är mångsidig och har praktiska funktioner som kompressionsremmar på vardera sidan för stångrör, en flytande läderhållar och en läderspetshållare. För att skydda känsliga föremål kommer väskan med en avtagbar torr väska med axelrem.

Sandqvist podsol kollektion väskor vår 2021

Rhodani är en vattentålig kompakt väska som är inspirerad av väskan Douglas från Sandqvists Urban Outdoor-serie. Den är tillverkad av 100% återvunnen, kraftig och vattentät ballistisk polyester, vattentät TPU-beläggning i botten och läderyta. Facket på 2 liter och praktiska fickor gör denna till den perfekta följeslagare som kan bäras på egen hand. Den kan fästas i Baetis-ryggsäcken med rulltopp eller fästas i bältet.

Väskorna finns tillgängliga online hos Sandqvist och utvalda online butiker från idag den 24 mars. Baetis har ett pris på 249 Euro och Rhodani 69 Euro.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *