Scotch & Soda herrmode sommaren 2022

scotch & soda herrmode sommar 2022

Sommaren 2022 utstrålar Scotch & Soda’s obevekliga optimism genom en feelgood-högsommarstämning som förenar retroinspirerade tryck, tropiska konstverk, solblekta färger och starka ljusa färger med varumärkets signatur.

Det är en modern garderob med vardagsplagg och statement-looks från soluppgång till solnedgång som kännetecknar herrmodet sommaren 2022 hos Scotch & Soda. Utan ansträngning förenar det förväntade med det oväntade – allt handlar om glädjen i att klä sig som en sommar. Från avslappnad skrädderi till lätt denim och varumärkets samarbete med den LA-baserade konstnären Abel Macias – kollektionen fångar sommarens positivitet.

Samarbete med konstnären Abel Macias

scotch & soda herrmode sommar 2022

Scotch & Soda samarbetar med konstnären Abel Macias för sommarens kapselkollektion, som förespråkar kraften i självuttryck genom konst och positivitet. Hans ljusa handmålade tryck och grafik har sina rötter i ökenlandskap, färgglada kaktusar och pulserande solnedgångar – de visas som all-over-tryck på en kortärmad skjorta och badshorts i återvunnen polyester, medan hans mantra ”the sun comes up” pryder T-shirts i glada färger.

Unika detaljer

Scotch & Soda’s arv hyllas genomgående via unika detaljer, och viktiga element från arkivet omarbetas till nya moderna looks. Små dolda textbroderier, fluorescerande band och konverserande etiketter representerar varumärkets frimodiga attityd och dess kärlek till detaljer.
Positiviteten fortsätter genom användningen av färg och retroinspirerade tryck.

Den här säsongen är utformad med sommarsemestern i åtanke och fokuserar på nostalgiska hawaiianska all-over-tryck – som ett palm-all-over-tryck på en skjorta med knäppning – tillsammans med solblekta ljusa färger, som till exempel en signatur-huvtröja med en broderad palm på framsidan.

En T-shirt i organisk bomull i ljus flamrosa och en jacquardtröja med crewneck i citrongult ger en lekfull kontrast mot de urtvättade färgerna. Designad med en ljus logotyp, all-over gradient prints på en T-shirt och sweatshorts överbryggar de två.

Lätta sommartyger

Skrädderiet slappnar av i lätta sommartyg, som linne och seersucker – som återkommer i hela kollektionen. Randiga bermuda shorts i linneblandning passar fint ihop med kortärmade skjortor för att skapa sommarens nya uniform. På andra ställen är det ett nytt lättviktigt poplin-tyg som står i centrum i Blake, vilket ger denna klassiska chino en mer nonchalant look som passar både dag och natt.

Denim kanaliserar sommarens lätthet genom lätta tyger och signaturpassformer i vita och ljusa tvättar – som Dean i Free the Blauw, designad med reparationsdetaljer och palmbroderi i en blandning av återvunnen bomull och TencelTM Lyocell.

Spin – ny säsongsmodell

scotch soda herrkläder sommar 2022

Spin, en ny säsongsmodell, har en strandig känsla tack vare det mjuka, draperade tyget. Chino på framsidan och denim på baksidan, den här jeansen är en kombination av de två. Denimshorts är nyckeln till den här säsongen och finns i olika silhuetter, färger, tvättar och tyger. Inspirerade av Spin, Strand och Ralston har deras korta motsvarigheter samma passform och är utformade med roliga popdetaljer.

Integrering av ansvarsfulla fibrer fortsätter att vara ett fokus för varumärket, som arbetar mot sitt mål att till 2024 producera 70 % av stilarna med minst 50 % ekologiskt, återvunnet, förnybart och/eller regenererat fiberinnehåll. I hela kollektionen finns fibrer som ekologisk bomull, återvunnet garn och TencelTM Lyocell samt naturliga kvaliteter som linne.

Om Scotch & Soda

Scotch & Soda föddes i Amsterdam och hyllar den fria andan i sin födelsestad. Varumärket är ständigt optimistiskt och förespråkar individualitet, autenticitet och kraften i att uttrycka sig själv för att skapa det unika – en attityd som återspeglas i designen.

Scotch & Soda-kollektionerna omfattar herrkläder, damkläder, barnkläder, denim, glasögon, dofter och accessoarer och intar en unik plats i dagens globala modelandskap.

Kollektionerna finns globalt i 228 fristående butiker i Europa, Nordamerika, Asien, Mellanöstern, Afrika och Australien samt i 7 000 butiker i några av världens största städer, däribland New York, London och Paris. Varumärkets online-verksamhet levereras också till över 70 länder.

Om Abel Macias

Abel Macias är född i Atlanta, Georgia, och är en amerikansk målare, illustratör, byggare, skapare, art director och i allmänhet en visuell problemlösare. Efter att ha bott och arbetat i New York i 15 år har han nu sin studio i Los Angeles, Kalifornien.

Macias lekfulla arbete har sina rötter i handgjord mexikansk folkkonst och är influerat av natur, landskap och vardagsföremål som kombineras till en upplyftande krock av färg, textur och mönster.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *