Sigmund Freuds parfym från Creed

När det gäller exklusivitet och lyx står parfymhuset Creed i en helt egen klass. Parfymhuset som gått i arv från far till son sedan 1760 är idag ett av världens hetaste. Nu lanserar Gents, som enda återförsäljare i Sverige, de limiterade Creed Private Collection parfymerna – bland annat Selection Verte, Sigmund Freuds personliga signaturdoft.

Private Collection är en serie parfymer som Creed ursprungligen skapat speciellt för olika kändisar och kungligheter. Recepten arkiverades i Creeds valv där fler än 200 parfymrecept och dofter sparats sedan 1760. Emellanåt förs enstaka parfymer ut och återproduceras i starkt begränsade upplagor.

Selection Verte är en av dessa – ursprungligen skapad 1901 för Sigmund Freud, grundaren av psykoanalysen. Selection Verte är en frisk parfym med noter av stimulerande pepparmynta, en ört som anses ha terapeutiska och humörförhöjande egenskaper. Pepprig citrus och neroli i toppnoterna övergår i elegant bulgarisk ros och jasmine. Parfymen vilar på en tyngre bas av ambra, sandelträ och vetiver.

Creed Private Collection återskapas i väldigt begränsade upplagor och erbjuds i en klassisk 250 ml så kallad splash-on glasflaska med läderinbunden kork för 3.799 kronor. Creed erbjuder också läderklädda 50 ml reseflakonger för de som vill spraya sin doft eller ha den med på resan.

Creed Selection Verte tillhör en av Creeds mest exklusiva kollektioner – Private Collection. Det är en samling unika dofter, vilka många ursprungligen skapades för kändisar och kungligheter på 1930-40-talet. Dessa dofter har förvarats i Creeds valv där man har sparat över 200 recept sedan 1760.

Henry Creed (fjärde generationen Creed) skapade år 1901 Selection Verte. Det blev snabbt en favorit hos många inom psykoterapin när den kom. Selection Verte har en spännande kombination av pepparmynta, en uppfriskande och stimulerande ört med påstådda terapeutiska och humörförhöjande egenskaper, pepprig citrus och neroli i toppnoterna. Den övergår sedan i eleganta hjärtnoter av bulgarisk ros och jasmin och vilar på en varm bas av ambra, sandelträ och vetiver.

lyxiga herrparfymer kändisar

Creeds Private Collection Selection Verte med förpackning.
creed-laderflaska
Alla Creed Private Collection dofter är förpackade i 250 ml glasflaska utan spraypump. Om man föredrar att spraya sin doft finns även Creeds läderbundna reseflakong.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *