Sjöö Sandström lanserar nya Landsort 459m

sjöö Sandström ny dykarklocka 2022 landsort

Svenska klocktillverkaren Sjöö Sandström grundades 1986 och lanserade den första svenska dykarklockan ”Landsort” 2011. Nu kommer en ny version av denna unika klocka i tre olika utföranden samt en Limited Edition-modell.

Sjöö Sandström är unik på många sätt gällande klockhantverket. De är en av få oberoende klocktillverkare i världen och de tillverkar klockorna för hand i Stockholm. Det som många inte känner till är att Sverige en gång i tiden var världsledande inom klocktillverkning och bland skeppskronografer var vi t.o.m. större än Schweiz. Inom klockhantverket är Sjöö Sandström i dagens läge definitivt en av våra främsta företrädare.

Nya Landsort 459m från Sjöö Sandström

sjöö sandström landsort ny dykarklocka 2022

I nära samarbete med dykare från den svenska flottan designades och konstruerades Landsort för att klara tryck på 459 meter – samma tryck som i den djupaste ravinen i Östersjön med samma namn. Dykarklockan var en stor succé och blev genast en naturlig del av företagets DNA. Under många år arbetade Sjöö Sandström med att designa och tillverka en uppföljare – nu är tiden kommen.

Som en svensk klocktillverkare värnar vi extra mycket om naturen, våra omgivningar och vårt skandinaviska arv, och Landsort förkroppsligar alla dessa tre. De nya modellerna uppfyller alla löften som dess föregångare gav: att möta svenska dykarförbundets krav och samtidigt leverera utsökt och unik design, säger Kristofer Johansson, Partner på Sjöö Sandström.

Tre olika utföranden

sjöö Sandström landsort dykarklocka

Den nya Landsort 459m kommer i tre olika utföranden i stål och urtavlor i svart, blått eller grönt. Den nya, uppdaterade safirglasbezeln har ett effektivt skydd mot repor och märken, och hela timvisaren är nu fylld med superluminova, så att ingen behöver undra över vad klockan är djupt under vattenytan, eller under nattens timmar.

Dykarhjälmen på bakboetten är Sjöö Sandströms sätt att hylla alla de före oss som tänjde på gränserna för vad som är möjligt. Gummibandet samt spännet har fått ny, uppdaterad design. Klockan har en gångreserv på 50 h och med dess 42,5 mm är designupplevelsen mer slimmad och elegant jämfört med dess föregångare på 44,2 mm. Därtill är också det nya kronskyddet med mindre dimensioner på plats, vilket tillför ytterligare elegans och komfort. 

Limited Edition i brons

sjöö Sandström landsort

Landsorts arv och framgångar firas också med en lansering av en limited edition där brons utgör det valda materialet. Brons tillfredsställer inte bara ögat ur ett estetiskt perspektiv, utan är också ett funktionsdrivet val: det är ett av de äldsta materialen i människans historia med kvaliteter såsom hållbarhet och flexibilitet.

Materialet har också starka associationer till havet med dess naturliga motståndskraft mot korrosion. Bronsets ton och beläggning förändras över tid där en brun, röd eller blå-grön beläggning är ett tecken på naturlig korrosion, vilket gör var och en av klockorna helt unik. 

Designen är helt unik och kan inte återfinnas någon annanstans, samtidigt som den fortfarande är sann mot alla element hos dess föregångare, säger Felix Formark, Vd på Sjöö Sandström.

Landsort Limited Edition Sjöö Sandström

Den limiterade versionen av Landsort 459m kommer i en specialdesignad box som också innehåller ett extra gummiband, skruvmejsel och en utbytbar safirglasbezel. Endast 100 klockor tillverkas i Landsort Limited Edition 2022.

Läs mer: Lyxklockan Royal Capital från Sjöö Sandström

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *