Sjöö Sandström lanserar Royal Steel Classic 36mm

År 1993 tillverkade Sjöö Sandström världens första svenska armbandsur. 1995 firade de att Automatic S1 vann guldmedalj för bästa svenska designen. Nu 23 år senare är deras ikon tillbaka.

Från den tidigare generationen av Royal Steel Classic beslutade de att behålla ett av de viktigaste designelementen, bezeln. De tre ringarna på bezeln ger både en slät yta och skyddar mot repor.

Kronan är placerad på klockan två för bästa möjliga handledskomfort. Sjöö Sandström har också för första gången tillverkat en länk som är avsmalnande för en mer elegant och snygg design. Boetten är smidigare med lite mer rundade kanter. Varje enskild del av designen är uttänkt och tillåter dess bärare att vara den perfekta följeslagaren för alla tillfällen. Helt enkelt en förfinad version av deras mest ikoniska klocka.

Den allra nyaste versionen av Royal Steel Classic har en bezel med en diameter på 36 mm. till skillnad från den tidigare versionen som mäter 41 mm. Urtavlan har ett reptåligt safirglas som är antireflexbehandlad. Både indexvisare och visarna är i Super Luminova och syns alltså i mörker.

Både armband och bezel är i rostfritt stål. Baksidan på bezeln är i genomskinligt safirglas som blottar urverket. Varje exemplar är individuellt numrerat, liksom samtliga av Sjöö Sandströms exklusiva klockor.

 

Royal Steel Classic 36 mm. finns i två versioner, med svart urtavla och ”White Mother of Pearl”. Det rekommenderade priset på klockan är 18.700 kronor.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *