Skäggets dag firas imorgon den 3 september

skäggets dag 2022

Skäggets dag firas alltid den första lördagen i september och det innebär att det imorgon återigen är dags. Skägget har betraktats som ett tecken på manlighet sedan förhistorisk tid. Det representerar dygder som styrka, visdom och till och med social status i vissa kulturer.

Man vet inte det exakta ursprunget till skäggets dag eller World Beard Day som det heter på engelska. Men vissa historiker hävdar att en dag för att hedra skägg firades av de danska vikingarna så långt tillbaka i tiden som 800 e.Kr.

Läs mer: 4 orsaker att bära skägg

Ta hand om ditt skägg

Skägg är ofta förknippat med manlighet och bland många ses det som en motpol till skönhetsrutiner som hudvård. Alla som haft skägg vet dock att ett snyggt skägg kräver både tid och omsorg. Ett vanligt problem bland skäggbärare är klåda i skäggbotten och bångstyriga skäggstrån. Allt detta kan göra att skägget kliar och ser ovårdat ut.

Det finns dock lösningar på problemet. Genom att använda skäggschampo och balsam får du en skonsammare rengöring som inte torkar ut skägget. Du kan även tillföra näring till både skägget och skäggbotten med skäggolja. Detta motverkar klåda och ger skägget en snygg lyster.

Ett skäggbalsam är också ett utmärkt sätt att få bukt med ostyriga skäggstrån och samtidigt få till en mjuk styling av skägget. Bra borstar och kammar specifikt för skägget är också något som kan vara värt att investera i.

Rabatt på skäggvård på skäggets dag

rea på skäggvård

Till skäggets dag erbjuder bland annat Gents.se rea på skäggvårdsprodukter. Fram till söndag 4.9.2022 får du -20% på skäggvård genom att ange koden BEARDDAY.

Gents.se är en av de främsta sajterna inom manlig skönhet och här hittar du även exklusiva parfymer och hudvård. En annan sajt som vi kan rekommendera för dig som letar efter utmärkta skäggvårdsprodukter är Beardshop.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *