4 tips för hur du planerar garderoben denna vår

walk in closet inspiration

För den som gillar kläder och har många och dyra plagg lönar sig att satsa lite extra på garderoben. Det finns de som satsar lite extra och gör ett helt rum av det, som en walk in closet. Det viktigaste är ändå att de hyllor där kläderna förvaras är bra organiserade och att det är bra ljussättning i anslutning till platsen.

Till våren 2020 har det danska inredningsföretaget Kvik uppdaterat sin garderobsinredning för att underlätta planeringen av din garderob. Bland annat erbjuder de nu mjukstängande lådor och filtade detaljer för ett mer harmoniskt intryck.

inspiration walk in closet
Här är exempel från Kviks kollektion Vario19, med vilken du kan bygga en walk in closet som passar dina behov. Här finns vita och rena linjer som ger garderoben ett tidlöst uttryck, med goda möjligheter att skapa kontraster med exempelvis mörkgrå lådor eller smarta förvaringslådor i enhetliga färger. 

Att inreda garderoben rätt och anpassa den för de som använder den mest är det viktigaste när du ska planera en välfungerande garderob. Här är fyra tips som inspiration till en mer praktisk garderob.

4 tips för en funktionell garderob

1. Planera garderoben utifrån de som använder den mest 

Vilken sorts förvaring behövs det mest av? Är du lång eller kort? Lådor, hängare eller kanske rentav skoförvaring? Placera det som används mer sällan högst upp och det som används mest i perfekt anpassad höjd. Beställ måttanpassade skjutdörrar för att ge ett stilrent intryck. 

hur du planerar garderoben
Du skall definitivt tänka på att Skaffa en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Då får du fullständig översikt över både garderoben och din outfit. Här syns skjutdörren SMART från Kvik, som inkluderar spegelglas, skenset, gavel och anslagslist.

2. Använd all tillgänglig plats på bästa sätt

Numera finns många smarta lösningar i garderoberna. Tänk över dina behov noggrant innan du bokar ritmöte hos butiken. Skilda lådor och hängare för slipsar och accessoarer är något som absolut bör övervägas för anhängare av klassiskt herrmode. Ha en noggrann mätguide och ta med alla mått till det bokade mötet med butiken. 

smart förvaring i garderoben
Du kan också sätt din personliga prägel med belysning, speglar och andra tillbehör.

3. Detaljerna gör helheten

Inredningen i garderoben är nyckeln till att få den att kännas organiserad och elegant. Här finns många knep att ta till. Bland annat är ljussättningen av avgörande betydelse, med rätt typ av lampor på rätt plats. Det ger också en trivsam stämning som gör att du kommer att trivas här. Tänk också på att ha mjukstängande lådor, filtad inredning för dina ömtåligaste saker och utdragbara hängare som underlättar överblicken.

För att garderoben ska vara lättöverskådlig och i ordning är det bra att med jämna mellanrum rensa, sälja och skänka bort kläder och prylar som förvaras i garderoben, så att du bara har saker du verkligen använder och har nytta av.

inspiration för hur du gör en walk in closet
Svarta skjutdörrarna ger ett lugnt intryck och skapar känslan av överblick och ordning. För di som önskar en elegant och minimalistisk garderobslösning är detta ett bra tips. 

4. Skapa ett rum där du vill spendera tid

Framförallt bör du tänka på att skapa ett rum där du trivs och vill spendera tid i. En matta ger ett ombonat och varmt intryck och en liten sittplats ger ett inbjudande intryck.

Detta skall även vara en plats som ger dig inspiration. Planera gärna din garderob så att du ger synlighet till dina favoriter bland kläder och accessoarer. Ett speciellt skåp för dina exklusiva och klassiska parfymer är bara ett tips för hur du kan skapa en mer personlig garderob som du kommer att trivas i.

snygg walk in closet inspiration
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *