Snälleröds krögare skapar kroglådor med Melanders – Hemkörning i hela Stockholm

hemkörning av mat till påsken 2021
Fotograf: Magnus Skoglöf

Hemkörning av mat har ökat i popularitet under pandemin. Det är många restauranger som blivit tvungna att anpassa sig till det rådande läget, men samtidigt finns det också de som sett ett gyllene tillfälle att skapa nya affärsmodeller.

Nu genomför kockarna bakom Snälleröds Krögarsnaps ett långt gästspel hos Melanders. Tillsammans skapar de menyer som beställs genom Melanders nätbutik med hemkörning i hela Stockholm.

Till varje kroglåda finns en instruktionsfilm med kockens egna tips inför serveringen. Först ut i samarbetet är kocken och krögaren Pontus Frithiofs meny som kan bokas från 1 april.

Snälleröds Krögarsnaps i samarbete med Melanders

hemkörning av påskmat 2021
Pontus Frithiof kalvgryta. Fotograf: Magnus Skoglöf

Snälleröds Krögarsnaps lanserades för ett år sedan och består av fem olika snapsar från kockarna Pontus Frithiof, Håkan Thörnström, Malin Söderström, Nils Molinder samt Henrik Norström. Nu genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders som sträcker sig från april till september. Den första menyn är skapad av kocken och krögaren Pontus Frithiof.

Genom gästspelet med Snälleröds får våra kunder uppleva fem olika säsongsbaserade menyer från några av landets främsta kockar. Samtliga kroglådor är uppbyggda för att ge kunskap och inspiration genom kockmässiga moment i den sista tillredningen och uppläggningen. Givetvis passar även menyerna till krögarens snaps för dem som vill få en ytterligare upplevelse, säger Stefan Söderman som är vd på Melanders Group.

Kroglåda med läckerheter

Pontus Frithiofs kroglåda består av en kräftskagen till förrätt, kalvblanquette till huvudrätt samt inkokt rabarber med rosésabayonne till dessert.

hemkörning påskmat 2021
Pontus Frithiof kräftskagen. Fotograf: Magnus Skoglöf

Lådans innehåll är delvis tillagat vid leverans så att rätterna enkelt kan färdigställas hemma. Som ett stöd för den sista tillagningen och uppläggningen finns en instruktionsfilm med Pontus Frithiof samt Melanders kreativa ledare Andreas Printz.

hemkörning påskmat 2021
Pontus Frithiof rabarberdessert. Fotograf: Magnus Skoglöf

Menyn går att beställa från 1 april med hemleverans från 12 april och fyra veckor framåt innan samarbetet med nästa kock och krögare, Håkan Thörnström, tar vid.

Snälleröds snapsar ingår inte i kroglådan men kan adderas för de som önskar då rätterna är skapade för att kunna kombineras med dessa. Snälleröds Krögarsnaps finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 8660304 och den har ett pris på 249 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *