Tillbaka till kontoret i blått

snygga klockor med blå urtavla

I många länder är blått favoritfärgen. I Tyskland, där klocktillverkaren NOMOS Glashütte ligger, visar undersökningar att 19 % har blått som favoritfärg, följt av grönt (14 %) och rött (13 %).

Blått är oerhört populärt. Blått är himlens och havets färg, längtan, trohet, majsblommor och evighet. Allt detta anses önskvärt hos många. Blått är klassiskt, elegant och sportigt. För närvarande föredrar företagslogotyper runt om i världen blått för den trovärdighet och tillförlitlighet det utstrålar. Och detta gör blå klockor till perfekta följeslagare att ta med till kontoret när skrivborden fylls igen när folk återvänder från semestern eller hemkontoret.

Massor av anledningar att våga bära mer blått på handleden, vid sidan av vitt som alltid är ett bra val. NOMOS Glashütte älskar i alla fall blått och presenterar här ett helt sortiment av de mest fantastiska klockorna i olika nyanser – vissa nya, andra välkända.

Även om de flesta NOMOS-klockor är vita finns ingen av våra modeller i lika många nyanser som de blå klockorna, förklarar Uwe Ahrendt, VD för NOMOS Glashütte.

blå klockor urtavla

Luta dig tillbaka, slappna av, ignorera ekonomichefen och vandra runt i världen i lugn och ro. Det har sina fördelar. Men med den här klockan på handleden kommer du att älska att återvända till kontoret efter semestern eller arbeta hemifrån: Den nya NOMOS-klockan, Ahoi date Atlantic, har en elegant blå färg som sticker ut från mängden.

I flera månader rasade debatten på NOMOS Glashütte om vilken nyans av blått som var den rätta. Du kommer att ha svårt att hitta en mer elegant klocka som också är lämplig för vardagligt bruk än Tangente midnight blue.

En klocka som liknar ett konstverk, haute couture, är också ett mirakel i blått: Den här självsäkra NOMOS-klockan är inte gjord för människor som föredrar anonymitet. Tetra neomatik blue-175 Years Watchmaking Glashütte är en klocka som verkligen sticker ut från mängden!

Det finns gott om ursäkter för att skippa jobbet och stanna hemma. Men den här klockan – dess galvaniserade urtavla är toppen av sportig elegans – är ärlig och hårt arbetande. Dess automatiska rörelse (handgjord, vilket är standard för NOMOS Glashütte) levererar alltid topprestanda, både på kontoret och på gymmet: Club Sport neomatik 42 date blue.

Blått är himlens färg, längtan, trohet, majblommor och evighet. Och blått visar på stilfullhet. Till råga på allt har den här NOMOS-klockan en genial, patenterad datumring: Tangente neomatik 41 Update midnight blue.

”Blue Monday” är en berömd låt av New Order, ett new wave-band. Detta banbrytande stycke synthpop verkar ha inkarnerat i den här NOMOS-klockan. Och det är något av ett mirakel, 40 år efter att låten släpptes: Club automatic date siren blue.

(Foto: Florian Fischer)

Oavsett om det är klockan i sig eller dess blå nyans – alla handleder kommer att se stiliga ut Metro neomatik midnight blue runt handleden.

Kalibern är hjärtat som slår inuti varje mekanisk klocka. Därför tillverkar NOMOS Glashütte elva kalibrar själv – en sällsynt sak i dagens värld av fina klockor. Alla är slanka och extremt exakta. Det enda blå som finns i den neomatiska kalibern DUW 3001, som visas till vänster, är i de blå skruvarna som härdats i extrem värme.

Läs mer: Klassiska herrklockor 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *