Klassiska herrklockor – 18 tidlösa armbandsur för samlare

bästa klassiska herrklockor 2022

Om du är intresserad av klockhantverket och planerar att börja samla på tidlösa armbandsur finns många intressanta alternativ på marknaden. Här tar vi fram bästa klassiska herrklockor 2023

Det finns enormt många märken av herrklockor på marknaden, men om du vill investera i klockor finns det både märken och modeller som är bättre än andra. De flesta quarts-urverk har inget egentligt andrahandsvärde, men annat är det då det gäller automatiska urverk bland klassiska märken. Där har vi år efter år sett att dessa håller eller till och med ökar i värde.

Var hittar man bästa klassiska herrklockor online?

bästa klassiska herrklockor 2023

Innan vi tar fram bästa klassiska herrklockor 2023 ger vi här våra bästa tips på bästa webbutiker med kvalitetsur online. Uret.se är den sajt i Sverige med det klart bästa utbudet av märkesklockor på nätet. Här hittar du också ett stort utbud av eftertraktade begagnade kvalitetsklockor.

För vissa riktigt eftertraktade modeller kan även Farfetch vara bra att kolla in. Här hittar du bland annat Patek Philippe Nautilus både som ny och begagnad – en modell som är väldigt svår att hitta på andra ställen. Även för eftertraktade modeller av Rolex-klockor kan Farfetch rekommenderas.

Övriga sajter att hålla koll på om du letar efter klockor från världens mest eftertraktade märken är Mr Porter och deras avdelning Luxury Watches. Bland begagnade klockor kan också Klockia.se och deras avdelning Pre-owned rekommenderas.

Läs mer: Mest prestigefyllda klockor i världen

18 klassiska herrklockor

Om du vill investera i klassiska herrklockor 2023 kan vi därför rekommendera en del modeller framför andra. Märken och modeller av klockor som har hög status och som därför också är eftertraktade på auktioner och sajter som säljer begagnade klockor. Här är bästa klassiska herrklockor 2023:

Breitling Navitimer 1

klassiska herrklocka

Breitling Navitimer är en klocka som först skapades på 1950-talet. Företaget Breitling har en lång historia av att tillverka klockor, och Navitimer var en av deras första konstruktioner. Klockan skapades för flygare, och den hade många funktioner som var utformade för att hjälpa piloter med deras navigering. Klockan blev snabbt populär bland både piloter och icke-piloter, och den är fortfarande en av Breitlings mest populära modeller.

Breitling Navitimer har en unik design som inkluderar en räknesnurranordning. Denna bezel kan användas för att utföra olika beräkningar, vilket är anledningen till att den var så användbar för piloter. Företaget Breitling har fortsatt att uppdatera Navitimer genom åren, och den är fortfarande en av de mest populära Breitling-klockorna. Om du letar efter en Breitling-klocka med en unik historia och design är Navitimer ett utmärkt val.

Cartier Tank

bästa klassiska herrklockor

Cartier Tank är en klocka som först designades 1917 av Louis Cartier. Klockan inspirerades av de nya militära stridsvagnarna som användes under första världskriget. Cartier ville skapa en klocka som skulle vara både robust och elegant. Tank har sedan dess blivit en av de mest ikoniska klockorna i världen.

Cartier Tank fanns ursprungligen i tre olika storlekar: Tank Cintrée, Tank Louis Cartier och Tank Américaine. Tank Cintrée är den mest populära modellen och tillverkas fortfarande idag. Den har ett rektangulärt hölje med rundade hörn och en platt över- och undersida. Tank Louis Cartier liknar Tank Cintrée, men har ett mer böjt hölje. Tank Américaine är den största av de tre modellerna och har ett fyrkantigt hölje.

Cartier Tank har tillverkats i en mängd olika material genom åren, bland annat guld, silver, platina och till och med stål. Den finns också med en mängd olika urtavlor, inklusive urtavlor gjorda av pärlemor och emalj.

Cartier Tank är en tidlös klassiker som garanterat kommer att imponera på alla som ser den. Om du letar efter en modell bland bästa klassiska herrklockor som är både elegant och sofistikerad är Cartier Tank det perfekta valet för dig.

Audemars Piguet Royal Oak

bästa klockor för investering

Audemars Piguet är en schweizisk lyxklocktillverkare som grundades 1875 av Jules Audemars och Edward Auguste Piguet. Företaget har varit familjeägt sedan starten. Dess flaggskeppsmodell, Royal Oak, lanserades 1972.

Audemars Piguets historia började 1875 när Jules Audemars träffade Edward Auguste Piguet vid Ecole Polytechnique i Schweiz. Båda männen delade en passion för klocktillverkning och de bestämde sig för att starta ett företag tillsammans. Audemars Piguet grundades officiellt 1881.

Företagets första stora framgång kom med lanseringen av fickuret, den ultratunna kaliber 2003, 1929. Denna klocka var så tunn att den kunde bäras i en västficka.

År 1972 lanserade Audemars Piguet sin mest kända modell, Royal Oak. Royal Oak designades av Gerald Genta och var den första lyxklockan som tillverkades av rostfritt stål. Klockan blev en omedelbar succé och bidrog till att etablera Audemars Piguet som en viktig aktör på lyxklockmarknaden.

Idag är Audemars Piguet fortfarande en ledande tillverkare av lyxklockor. Företaget tillverkar flera tusen klockor varje år och dess produkter säljs i mer än 50 länder runt om i världen. Audemars Piguet är ett av de få kvarvarande oberoende schweiziska klockföretagen, och det ägs och drivs fortfarande av familjerna Audemars och Piguet.

Rolex Submariner

klassisk rolex

Rolex Submariner är en serie vattentäta sportklockor som tillverkas av Rolex. Rolex Submariner är en av de mest ikoniska klockorna i världen och känns omedelbart igen med sin svarta urtavla och roterande bezel.

Submariner introducerades första gången 1954 och har sedan dess blivit Rolex mest populära klocka. Rolex Submariner är vattentät till ett djup av 300 meter, vilket gör den till den perfekta klockan för dykning och andra vattensporter. Rolex Submariner är också känd för sin hållbarhet och tillförlitlighet, vilket gör den till en favorit bland både äventyrare och idrottare.

Om du letar efter en robust och pålitlig sportklocka är Rolex Submariner det perfekta valet.

Omega Speedmaster

klassisk herrklocka från Omega

Omega Speedmaster är en av de mest ikoniska klockorna i världen. Den har en lång och rik historia, som går tillbaka till dess ursprung som en racingtimer på 1950-talet. Omega Speedmaster har varit på månen och tillbaka, bokstavligen, eftersom den bars av astronauten Neil Armstrong på Apollo 11-uppdraget.

Omega Speedmaster är känd för sin noggrannhet och hållbarhet. Det är verkligen en klocka som klarar alla äventyr. Oavsett om du är en ivrig resenär eller en friluftsentusiast är Omega Speedmaster den perfekta klockan för dig.

Om du letar efter en klocka som är både snygg och funktionell, så är Omega Speedmaster det perfekta valet. Med en rik historia är Omega Speedmaster en klocka som behåller sitt värde år efter år och ett perfekt alternativ som samlarklocka.

Patek Philippe Nautilus

klassiska herrklockor 2023

Patek Philippe är en schweizisk klocktillverkare som grundades 1851. Företaget är känt för sina lyxiga och avancerade klockor. Patek Philippe är skaparen av några av de mest ikoniska och eftertraktade klockorna i världen, bland annat Nautilus.

Patek Philippe Nautilus är en sportklocka som introducerades första gången 1976. Klockan designades av Gerald Genta, som även designade Audemars Piguets Royal Oak. Nautilus var Patek Philippes svar på den växande populariteten för lyxiga sportklockor.

Nautilus kännetecknas av sin unika fallform, som liknar skrovet på ett fartyg. Boetten är tillverkad av rostfritt stål och finns i flera olika storlekar. Nautilus är också anmärkningsvärd för sitt armband, som består av länkar som liknar tänderna på en såg.

Patek Philippe Nautilus är en av de mest ikoniska och samlingsvärda klockorna i världen. Klockan har figurerat i många filmer och tv-program, bland annat James Bonds ”Tomorrow Never Dies” och ”The Simpsons”. Patek Philippe fortsätter att producera nya versioner av Nautilus, medan begagnade modeller ständigt ökar i pris.

Definitivt en av de klockor som har störst potential som samlarklocka om du lyckas få tag på ett exemplar.

Panerai Luminor

Panerai Luminor

Panerai Luminor är en klocka som först skapades på 1950-talet och utformades som en dykklocka för den italienska flottan. Panerai Luminor har en unik design med sin stora urtavla och kronskydd. Panerai Luminor är också känd för sin hållbarhet och noggrannhet.

Panerai Luminor är också känd för sin hållbarhet och noggrannhet. Den klarar djup på upp till 300 meter och har en gångreserv på 55 timmar.

Panerai har släppt flera olika versioner av Luminor genom åren, var och en med sina egna unika egenskaper. Panerai Luminor Marina är ett populärt val bland Panerai-fans. Den har ett klassiskt Panerai utseende med sin stora urtavla och kronskydd. Panerai Luminor Base är ett annat populärt val. Det är en mer prisvärd version av Panerai Luminor som fortfarande har samma hållbarhet och noggrannhet.

Om du letar efter en Panerai-klocka som är både snygg och funktionell är Panerai Luminor ett utmärkt val. Den kommer garanterat att hålla i generationer.

Vacheron Constantin Patrimony

Vacheron Constantin Patrimony

Vacheron Constantin är en schweizisk klocktillverkare som grundades 1755 och deras klockor är i dagsläget ett av världens mest lyxiga på marknaden. Företaget har en lång historia av att producera högkvalitativa klockor, och dess Patrimony-serie är inget undantag. Vacheron Constantin’s Patrimony-klockor är kända för sin eleganta design och sitt suveräna hantverk.

Patrimony-kollektionen har flera olika designer, bland annat den traditionella runda lådan, den kuddformade lådan och den tonneauformade boetten. Vacheron Constantin erbjuder också en mängd olika färger på urtavlan, bland annat vit, svart, silver och blå.

Om du letar efter en sofistikerad klocka som utstrålar elegans och kvalitet är Vacheron Constantin Patrimony det perfekta valet.

A. Lange & Söhne Lange 1

bästa klassiska herrklockor online 2023

A. Lange & Söhne är ett tyskt klockföretag som grundades 1845 av Ferdinand A. Lange. Företaget är mest känt för sina lyxklockor, som är handgjorda och ofta har invecklad design. A. Lange & Söhne Lange 1 är en av märkets mest ikoniska klockor.

Den lanserades första gången 1994 och har sedan dess blivit en symbol för tysk ingenjörskonst. Klockan har en unik asymmetrisk design med en stor datumvisning vid klockan 12 och en tidvisning utanför mitten. Den drivs av ett manuellt uppdraget urverk som är tillverkat av massivt guld och dekorerat med intrikata gravyrer. A. Lange & Söhne Lange 1 är ett verkligt konstverk och ett bevis på märkets engagemang för excellens.

IWC Schaffhausen Portugieser

Bästa klassiska herrklockor 2023

IWC Schaffhausen är en schweizisk klocktillverkare som grundades 1868 av amerikanen Florentine Ariosto Jones. Företaget är sedan 2000 ett dotterbolag till den brittiska Richemont-koncernen. IWC har sitt huvudkontor i Schaffhausen i Schweiz och även en fabrik i Portugal.

IWC Portugieser introducerades för första gången 1939. Den utformades för den portugisiska marknaden, därav namnet. Den ursprungliga modellen drevs av IWC:s handuppdragna rörelse Caliber 74. I dag finns portugisiskan tillgänglig med antingen ett mekaniskt eller kvarts urverk.

IWC Portugieser är en klassisk kostymklocka som är elegant och diskret. Den är perfekt för dem som vill ha en sofistikerad klocka som aldrig går ur tiden. Om du letar efter en kvalitetsklocka som kommer att hålla hela livet är IWC Portugieser ett utmärkt val.

Jaeger LeCoultre Reverso

klassiska herrklockor 2023

Jaeger LeCoultres Reverso-klockor är en av de mest ikoniska och igenkännbara i världen. Klockans historia är lång och omtalad och går tillbaka till det tidiga 1930-talet då den först utformades. Jaeger LeCoultre har varit ledande inom klocktillverkning i århundraden och Reverso-linjen är ett bevis på deras skicklighet och hantverk.

Den ursprungliga Reverso konstruerades 1931 av Jaeger LeCoultres ingenjör Jean-Jacques Piguet. Klockan skapades för den brittiska marknaden, där Jaeger LeCoultre hade en stark närvaro. Klockans design var inspirerad av art déco-arkitektur, och dess rektangulära hölje var tänkt att vara ett elegantare alternativ till de runda klockor som var populära på den tiden.

Reverso blev snabbt populär för sin unika design och Jaeger LeCoultre började producera olika varianter av klockan. Den mest kända av dessa är Reverso Duo, som släpptes 1937. Reverso Duo hade två urtavlor, en på varje sida av klockan, som kunde användas för olika tidszoner eller som en dag/natt-indikator.

Jaeger LeCoultre har fortsatt att producera nya versioner av Reverso genom åren och har lagt till nya funktioner och komplikationer samtidigt som de ursprungliga designen som gjorde klockan så populär bibehållits. Idag är Reverso erkänd som en av Jaeger LeCoultres viktigaste och mest ikoniska klockor.

TAG Heuer Monaco

tag heuer monaco klockor online

TAG Heuers Monaco-klocka är en av de mest ikoniska klockorna i världen. Den fyrkantiga klockan med sin karaktäristiska blå urtavla introducerades för första gången 1969 och har burits av några av de mest kända personerna på planeten, inklusive skådespelaren Steve McQueen.

Monaco var TAG Heuers första fyrkantiga klocka och var utformad för att skilja sig från allt annat på marknaden. Företaget ville skapa en verkligt unik klocka och det lyckades. Monaco har blivit en av TAG Heuers mest populära klockor och är omedelbart igenkännbar.

Klockan fick sitt namn efter staden Monaco, som är hemvist för TAG Heuers huvudkontor.

TAG Heuer är ett schweiziskt klockföretag som har tillverkat klockor sedan 1860. Företaget är känt för sin innovativa design och sina högkvalitativa klockor. TAG Heuers klockor bärs av kändisar, idrottsmän och affärsmän runt om i världen.

6 alternativa klockmärken för samlare

Det finns även en del andra intressanta märken bland klassiska armbandsur. Om du letar efter bästa klassiska herrklockor 2022 kan vi även rekommendera följande märken och modeller:

Hublot Big Bang

Hublot Big Bang

Hublot Big Bang är en klocka som skapades 2005 av Hublot. Hublot är ett schweiziskt klockföretag som grundades 1980 av Carlo Crocco. Hublot Big Bang har en unik design och är tillverkad av högkvalitativa material. Klockan är uppkallad efter Big Bang-teorin, som är den vetenskapliga teori som förklarar universums ursprung.

Hublot Big Bang skapades för att fira Hublots 30-årsjubileum. Klockan designades av Jean-Claude Biver, som är VD för Hublot. Klockan har ett svart gummiband och en titanhölje. Klockans urtavla är svart och har arabiska siffror. Klockans visare är självlysande, så att de kan ses i mörker. Hublot Big Bang är vattenskyddad till 100 meter, vilket innebär att den kan bäras i duschen eller poolen.

Hublot Big Bang är en högklassig klocka som är mycket populär bland kändisar och idrottare. Klockan har burits av många kända personer, bland annat LeBron James, Jay-Z och Cristiano Ronaldo.

Om du letar efter en lyxklocka som är unik och tillverkad av högkvalitativa material är Hublot Big Bang ett utmärkt val för dig.

Breguet Classique

lyxklockor från Breguet online

Breguet Classique-klockor är några av de mest ikoniska och omedelbart igenkännbara klockorna i världen. Dessa klockor är kända för sin eleganta och klassiska design samt sitt utmärkta hantverk. Breguet är ett schweiziskt klocktillverkningsföretag som grundades 1775 av Abraham-Louis Breguet.

Breguet anses vara en av historiens viktigaste urmakare, och hans uppfinningar och konstruktioner har haft en bestående inverkan på klockindustrin. Breguet Classique är en direkt ättling till de ursprungliga Breguet-klockorna, och den har många av de designelement som gjorde de ursprungliga klockorna så populära.

Breguet Classique finns i en mängd olika stilar och storleka. Om du letar efter en klassisk och elegant klocka är Breguet Classique det perfekta valet för dig.

Chopard Alpine Eagle

Chopard Alpine Eagle klocka online

Chopard Alpine Eagle är en klocka som först släpptes 2016. Det är en lyxig klocka som är känd för sin eleganta design och höga kvalitet. Klockan är uppkallad efter Alpine Eagle, en fågel som är infödd i Alperna.

Chopard Alpine Eagle skapades för att fira den schweiziska klocktillverkaren Chopards 160-årsjubileum. Klockan är tillverkad med en boett i rostfritt stål och safirglas. Den drivs av ett självuppdragande mekaniskt urverk och har en gångreserv på 60 timmar.

Ulysse Nardin Classico

bästa alternativ klassiska herrklockor

Ulysse Nardin Classico är en klocka som hyllar märkets historiska rötter. Den introducerades första gången 1997 och har sedan dess blivit en av Ulysse Nardins mest ikoniska modeller. Klockan är inspirerad av Ulysse Nardins marinkronometrar, som var några av de mest exakta tidtagarna på sin tid.

Ulysse Nardin Classico drivs av ett självuppdragande urverk, som syns genom den genomskinliga baksidan på bezeln. Klockan har en gångreserv på 60 timmar och är vattenskyddad till 50 meter.

Ulysse Nardin Classico är en vacker klocka som kombinerar klassisk stil med moderna funktioner.

Piaget Polo

bästa alternativa samlarklockor

Piaget Polo är en klocka som lanserades första gången 1979. Den designades av Gerald Genta, som också är ansvarig för designen av Audemars Piguet Royal Oak. Piaget Polo anses vara en av 1900-talets mest ikoniska klockor, och den tillverkas fortfarande idag.

Piaget Polo är inspirerad av polosporten och har en unik form som liknar en poloklubba. Det finns flera olika material på boetten och den har ett manuellt uppdragbart urverk. Piaget Polo har en ren och enkel urtavla med bara två visare och en diskret logotyp vid klockan 12.

Tudor Black Bay

tudor black bay online

Tudor Black Bay är en klocka som skapades 1954. Det var Tudors första dykklocka och den blev snabbt populär bland både professionella dykare och amatördykare. Klockan uppdaterades 2012 med en ny boett, urtavla och rörelse. Tudor Black Bay är nu en av de mest populära klockorna i Tudors sortiment.

Tudor Black Bay är en klassisk dykklocka som är ett bra alternativ både för samlare och förstagångsköpare. Om du är på marknaden för en Tudor-klocka bör Black Bay stå högst upp på din lista.

Vilken modell bland klassiska herrklockor skall man satsa på?

Här har vi lista bästa klassiska herrklockor 2023. Detta är klockor som både bibehållit och i många fall även ökat i värde genom åren. Därför är de utmärkta alternativ även som samlarklockor.

Bland ovan nämnda märken är Rolex och Patek Philippe de märken med det högsta anseendet på auktioner just nu. Även vissa modeller från Omega har lyckats uppbringa en enorm värdeökning. Det höga anseendet är dock ofta även inbyggt i nypriset på klockorna, så det behöver inte nödvändigtvis betyda att någon av dessa märken ger den högsta avkastningen i investeringssyfte.

Det som är bra är dock att de flesta av modellerna ovan åtminstone kommer att bibehålla sitt värde. Om du köper en klocka i guld investerar du också i ädelmetallen i sig, något värt att tänka på i inflationstider. Att säga exakt vilken modell som är bäst bland alla bästa klassiska herrklockor som vi listat ovan är med andra ord svårt. Vi rekommenderar därför att du utgår från dig själv och vilken design du själv gillar istället för att enbart tänka på prestige hos nämnda märken ifråga.

Läs mer: Varför är lyxklockor så dyra?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *