Snygg midsommarklädsel för män – här får du inspiration!

snygga midsommarkläder för män 2022

Då det handlar om hur man klär oss för midsommar är olika sommarklänningar ett självklart val för kvinnor. Men hur ser det ut för oss män? Här tar vi fram idéer och tips på snygga midsommarkläder för män 2023.

Hur klä sig under midsommarfirandet?

Hur du skall klä dig under midsommaren är till stor del beroende på tillfället. På midsommaren är oftast mat, dekoration och dans i fokus. Många satsar på att bära nationsdräkter i blå och gula färger. Varför inte satsa på en maskeraddräkt om du firar med en grupp bekanta?

Hur du bär klä dig beror till stor del på tillfället. Om det är ett evenemang med många nya bekanta kanske du håller dig från att spexa till det alltför mycket. Vid en finare middag kan det därför vara en bra idé att köra på somriga chinos, skjorta och en varmare tröja för kvällen.

Snygga midsommarkläder för män 2023

Här tar vi fram lite idéer för hur du kan klä dig på midsommaren. Eftersom många väljer att fira midsommaren vid havet är det också något som gärna får synas i din outfit. Avslappnat med stiligt är ett tema som du med fördel kan använda dig av när du klär dig för midsommar.

Chinos – ett självklart val som midsommarbyxor

Då det gäller byxor till midsommar är ett par chinos ett självklart val. Till övriga tillfällen har vi ofta rekommenderat chinos med pressveck med stiliga detaljer vid midjepartiet. För midsommarfirandet kan du dock med fördel satsa på ett par raka chinos i beige färg som är enkla att kombinera med övrig klädsel.

Bland annat Ralph Lauren och GANT har flera klassiska modeller av denna typ av chinos. Mörkblå chinos är också ett riktigt bra alternativ (som du ser exempel på nedan). Däremot kan det vara en bra idé att lämna de vita chinosen hemma med tanke på all mat som serveras, samt det faktum att du troligen kommer att sitta på klippor och/eller gräs under dagen.

Snygga skor för midsommarfirandet

Då det gäller skor finns två alternativ framför andra, seglar- och bilskor. Även om vi gillar loafers till sommaren, så är dessa aningen för formella att bära till en sommarfest som midsommarfirande. Stilrena sneakers är såklart också ett gångbart alternativ för midsommaren.

Tod’s Gommino är den mest klassiska modellen av bilskor. Men även märken som GANT och Car Shoe har flera stiliga modeller av bilskor i sitt utbud. Sebago är det självklara märket då det gäller seglarskor. Här du klassiska modeller i de flesta material och färger.

Snygga midsommarskjortor för män

En ljusblå button down skjorta är alltid snyggt till midsommarfirandet. Satsa gärna på en modell med diskret vitblå randigt mönster. En ljusblå skjorta är snyggt både till beiga och mörkblå chinos. Det är dock viktigt att du väljer just en button down-skjorta när du bär chinos för snyggast möjliga helhet.

Snygga vita stickade tröjor

Ett av nyckelplaggen för midsommarfirandet är en varm stickad tröja. Den behövs verkligen när det blir kallare mot natten. Vi rekommenderar att du satsar på ljusa färger som en vit eller gräddvit stickad tröja som framhäver din sommarbruna hud.

Vadderad väst för ytterligare värme

Ett av våra mest mångsidiga plagg är västen. Det är något som du kan använda som lager-på-lager plagg och du behöver ytterligare värme mot kvällen och natten. Det kan ju också tänkas att det är kyligt redan tidigare på dagen och då är en väst praktisk att ha med sig.

Då det handlar om sommarvästar får de gärna vara aningen tunnare än de du använder under våren och vintern.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *