Snygga studentkostymer 2023

snygga studentkostymer 2022

Det börjar snart vara dags studentfirande för många svenskar. Om du själv är student finns det en stor chans att du står inför valet av din första riktiga kostym, medan alla övriga involverade kanske även funderar på att införskaffa nytt ifall du närvarar vid festligheterna. Här tar vi fram snygga kostymer till studenten 2023.

Vilken typ av kostym skall man då satsa på när det handlar om just studentfirandet? Delvis beror det naturligtvis på budgeten. I denna ålder har du troligen en lite mer begränsad budget för införskaffande av din studentkostym än vad som är fallet efter när du jobbat en längre tid i ett mer högbetalt jobb. Därför är det kanske den vanligaste prisklassen runt 2 500-5 000 kr för en studentkostym om du inte får hjälp av föräldrarna.

Här hittar du mer snyggt herrmode med stiltips!

Bästa kostymer för studenten 2023

snygga kostymer till studenten

Något skräddarsytt får man ju inte för den budgeten, med det finns ändå många kvalitetsmässigt riktigt bra alternativ även i denna prisklass. Det gäller bara att hitta den rätta modellen just för den egna kroppsformen. Oavsett vilken prisklass du söker dig till bör du fundera på färg, modell och vilka plagg och accessoarer du tänkt kombinera kostymen med.

Det kan vara en bra idé att satsa på mer tidlösa färger som blått eller mörkgrått för att ha en klassisk kostym som håller stilen länge.

Då det gäller modell är det kroppsformen som rätt långt styr valet, men även bland yngre män i normalvikt kan det vara skäl att söka sig till en slimmad silhuett på kostymen. Även längden på kavajen får därför gärna vara lite kortare än normallängd. Hos denna modell på kostymer får den med fördel vara antingen helt okonstruerad eller endast delvis uppbyggd.

Nedan finns några snygga kostymer till studenten, tillsammans med några andra tips gällande övriga plagg.

Bästa märken för studentkostymer

Här tar vi fram några riktigt bra och prisvärda märken och modeller som vi kan rekommendera för dig som köper din första kostym.

Oscar Jacobson

snygga studentkostymer herr

Modellen Edmund från Oscar Jacobson är en stilren kostym med smal passform som är en riktigt klassiker. Den är tillverkad i en tunn och fin ullväv med stretch, som gör den riktig bekväm att använda. Detta är en kostym du kommer att kunna bära under många tillfällen framöver i livet.

Egel är en annan modell av kostym från Oscar Jacobson som vi varmt kan rekommendera för dig som letar efter studentkostym.

Morris Heritage

bästa märken för studentkostymer

Kostymen Prestige från Morris Heritage är tillverkad i en högklassig ullväv signerad Vitale Barberis Canonico, en italiensk vävproducent. Det som vi speciellt gillar med denna kostym förutom passformen är uppslagen vid byxbenen som ger dig en snygg helhet.

Kolla även in den läckra modellen Keith som kommer i en sval linneväv.

Tiger of Sweden

bästa märken på studentkostymer

Tiger of Sweden har speciellt två modeller som vi kan rekommendera för dig som letar efter studentkostym. Kavajen Jamonte med tillhörande Tordon-byxor är tillverkade i en något stretchig ullväv som är både bekvämt och stiligt. Vi gillar även den eleganta färgen på denna kostym. En mörkblå slips i siden- och linneblandning passar utmärkt för att få till den eleganta spanska stilen.

Även modellen Jile, med dess något smalare kavajslag är ett bra alternativ från Tiger of Sweden.

J. Lindeberg

bästa kostymer för studentfesten

Kavajen Hopper med tillhörande Grant-byxor är en kostym vi kan rekommendera från J. Lindeberg. Denna är tillverkad i en hopsack-ullkvalitet med en skrynkelfri väv och bra andningsförmåga.

Snygga skor till studentkostymen

Då det gäller skor finns det många åsikter om vilken modell man borde välja och huruvida strumporna får vara synliga när man bär kostym. Vår åsikt är att detta är upp till var och en och vad man tycker att är snyggt. Speciellt om man väljer en kostym med en väldigt slimmad silhuett är det inget som stör speciellt mycket att ha en kortare benlängd och visa strumporna.

Generellt kan man dock säga att, desto högtidligare tillfälle, desto större orsak är det att använda sig av mer traditionella mått, modeller och färger på sina kläder.

snygga skor till studentkostym

På tal om skor och skofärg, så finns det inget tvång att hålla sig till konventionella klädregler till studentfesten. Många är av den åsikten att svarta skor hör till festligare tillfällen. Dessa regler har dock mjukats upp med åren och färger som cognac och mörkbrunt på skorna tillför helt andra stildimensioner till kostymen än traditionellt svarta.

Här ett par mycket snygga handgjorda så kallade double monkstrap-skor i färgen cognac från engelska Loake. Loake är kända för sitt utmärkta hantverk och sina skor av fint kalvläder med gummisulor från Goodyear.

snyggaste skor till studentkostym

Snygga, randhydda mockaskor från Loake. Mycket snygga till grå kostymer, men även användbara till jeans oavsett årstid.

stiliga skor till studentkostym

Ännu ett fantastiskt hantverk från Loake i form av dessa Mahogny-färgade skor.

snygga studentkostymer 2023

Även loafers är riktigt snygga att bära till kostym till våren och sommaren. Bär gärna strumpor som inte syns för stiligaste möjliga outfit. Läs mer om snygga loafers här!

Snygga accessoarer till studentkostymen

snygg outfit studentkostym

Vi har främst rekommenderat mörkblå studentkostymer ovan. Till detta är det riktigt lätt att få till en snygg helhet. Satsa på en slips i en blå nyans och bruna eller cognacfärgade skor. Om du bär bälte bör den helst vara i samma nyans som skorna.

snygg outfit studentkostym

Även grafitgrå kostymer är riktigt snyggt som studentkostym. Även till denna outfit är det riktigt sobert att köra ton-i-ton på slipsen. Till detta kan du antingen välja svarta eller bruna skor.

snyggaste slips till studentkostym

Då det gäller övriga plagg och accessoarer att kombinera med studentkostymen är det alltid ett säkert kort att köra på en vit eller ljusblå skjorta med cut away-krage. Det finns många utmärkta varianter av dessa typer av skjortor på t.ex. Eton.

Då det gäller slipsar är alltid enfärgade slipsar i mörkblå nyans säkra kort. Satsa på en siden- och linneblandning hellre än enbart glansig siden. Även med små vita prickar är dessa riktigt stiliga. Då det gäller slipsar finns det dock mer utrymme för en personlig touch.

snygga slipsar till studentkostym

En av färg på slips som passar väldigt bra tillsammans med en ljusblå skjorta är en brunt. Här en brun fiskbensmönstrad sidenslips från Eton i 100% siden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *