Ståtliga slott och herrgårdar till salu

Det finns en del ståtliga slott och herrgårdar till salu på den svenska marknaden just nu. Här presenteras tre intressanta objekt som alla genom varsamt restaureringsarbete lyckats bibehålla sin ursprungliga charm och därigenom är en riktig dröm för den som önskar ståndsmässigt boende i vacker miljö.

Häringe Slott

Häringe Slott 2006 06 01

Häringe slott är beläget mellan Dalarö och Nynäshamn ca. 20 minuters bilresa från Stockholm och är ett sagolikt vackert slott med anor från 1000-talet. Bland tidigare ägare återfinns Kungar, Adelsmän och några av Sveriges mest kända entreprenörer. Just nu bedrivs slotts som en högkvalitativ anläggning med hotell, konferens och restaurang.

För en ny ägare går det även att bruka slottet som privat bostad, något som både Torsten Kreuger och Axel Wenner-Gren gjort en gång i tiden. Bland övriga som satt sin prägel här återfinns bland annat Viking Sote, Gustav Vasa och Magnus Ladulås. Ett unikt tillfälle att kunna införskaffa ett slott som Kungar, Adelsmän och några av Sveriges mest kända entreprenörer ägt i en fantastiskt vacker miljö i Stockholms södra skärgård.

haringe-slott-8

haringe-slott-3

haringe-slott-6

haringe-slott-7

haringe-slott-5

haringe-slott-4

Hoby Kulle

hoby-kulle

Denna vackra rosa herrgård med två flyglar, uppförd år 1846 hittar man i Blekinge. I huvudbyggnaden finns boyta på 408 kvadratmeter och mat och vinkällare på 230 kvadratmeter i bottenvåningen. På fastigheten hittar man även en magasinsbyggnad från 1650. Totalt inrymmer fastigheten 1.000 kvadratmeter med park och skogstomt runt herrgården på 11,5 hektar.

Priset för Hoby Kulle ligger på 11 700 000 kr.

hoby-kulle-4

hoby-kulle-5

hoby-kulle-8

hoby-kulle-14

hoby-kulle-10

Storfors Herrgård

storfors-herrgard

I Värmland med sin storslagna landskap hittar man Storfors Herrgård. Gården har anor från 1500-talet och den ståtliga huvudbyggnaden har haft samma utseende sedan 1840. Gården på 700 kvadratmeter är något av en dröm för herrgårdsromantikern med för Sveriges herrgårdsarkitektur det ovanliga med sammankopplade flygelbyggnader som bildar en skyddande gård. Något som annars förekommer främst i slottstraditionen.

Parksidans fasad har en kontinental karaktär och parken i sig är 15 947 kvadratmeter och breder ut sig med med högvuxna träd, skulpturförsedd springbrunn och stora gräsmattor. Inne i huvudbyggnaden finns vackra detaljer med bland annat glasade dörrar och ståtliga kakelugnar. Där finns även två salonger, flera kabinett och ett modernt boende där man med varsam restaurering beaktat herrgårdens 176-åriga historia.

Priset för herrgården ligger på 7 800 000 kronor.

storfors-herrgard-2

storfors-herrgard-3

storfors-herrgard-4

storfors-herrgard-5

storfors-herrgard-6

storfors-herrgard-7

storfors-herrgard-8

storfors-herrgard-9

storfors-herrgard-11

storfors-herrgard-12

storfors-herrgard-13

storfors-herrgard-14

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Dick Nyberg

    Jag hade gärna köpt herrgården för att husera mina många böcker.
    Jag är en Herrgårds romantiker, Min mormor växte upp på en Herrgård i Värmland.
    Jag hoppas att den som köper Herrgården kan förvalta den i god anda.
    ”Traditionens glöd och förnyelsens vind”

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *