Stilinspiration för män – Sköna stilar för sommaren 2022

stilinspiration män sommaren 2022

Det märks verkligen att vi svenska längtar till sommaren. Redan till påsken är det många som bokat resa till varmare breddgrader och även festkläder för sommaren är hetare än på mycket länge. Nu kan vi nämligen återigen träffas utan restriktioner och det har gett ett uppsving i festmode. Här tar vi fram stilinspiration för män våren och sommaren 2022.

Det finns vissa nyckelplagg för våren och sommaren, något som vi redogjort för i bland annat vår stora modeguide för män 2022. Här går vi på djupet in på ämnet och plockar fram snygga herrstilar för sommaren.

De snyggaste sommarstilarna för män

stilinspiration för män vår sommar 2022

Det finns många märken som erbjuder snygga herrkollektioner för våren och sommaren. En av våra favoriter bland modebutiker för män online är Care of Carl som har samlat de främsta bland alla märken – oavsett om du söker italienskt, brittiskt eller svenskt herrmode.

För sommaren är speciellt italienskt herrmode hett och för detta ändamål hittar du en alldeles egen italiensk avdelning hos Care of Carl. Om du letar efter stilinspiration till våren och sommaren rekommenderar vi att du går in på vår kategori om herrmode där vi både ger er nyheter och tips om snygga herrplagg. Även på kategorin Stilguiden får du stiltips för hur du klär dig snyggare.

Nedan hittar du stilinspiration för män sommaren 2022.

Plagg i frottétyg

Vi har i flera sammanhang nämnt Orlebar Browns modeller av pikéer i frottétyg. Till vår- och sommarkollektionerna 2022 är det flera andra märken som satsat speciellt på plagg i frottétyg, även kallad Terry.

En av dessa är svenska The Resort Co som nyligen lanserat Terry-pikéer i flera klassiska färger. Även många andra märken har numera olika plagg i frottétyg i sina standardkollektioner numera.

Stilrena badbyxor

Speciellt till sommaren är de strandstilar som vi såg på 1960-talet högaktuella. Fler och fler tillverkare blickar också längre tillbaka i tiden till de strandstilar vi såg på 1930- och 1940-talet. Det märks bland annat i de mer dressade badshorts vi ser på marknaden idag.

Både bälten i midjan och sidoadjusters med spännen är detaljer att hålla koll på för en snygg strandstil. Dessa badbyxor hittar du hos Orlebar Brown.

Klassiska modeller av solglasögon

stilinspiration solglasögon herr

Redan tidigt på våren blir det aktuellt att plocka fram solglasögon. I kollektionerna för våren och sommaren 2022 syns många snygga modeller av solglasögon med djärv design. Ett tips är ändå att hålla sig till klassiska modeller av solglasögon om du vill ha solglasögon som håller många säsonger framöver.

Det lönar sig alltid att satsa på kvalitet då det gäller solglasögon och då är det en bra idé att välja modeller med klassisk färg och design.

Pikéer med öppen krage

Att klä sig snyggt handlar till stor del om att ta hänsyn till detaljerna. En av de absoluta nyckelplaggen till sommaren är en kortärmad piké. Den kan användas i många olika sammanhang. Du kan bära den som den är tillsammans med shorts eller dressade chinos. Den passar också utmärkt tillsammans med kavaj och kostym.

Det som syns speciellt tydligt i herrkollektionerna våren och sommaren 2022 är att det finns fler pikéer med öppen krage hos olika märken. Detta är en detalj som var framträdande under 1930-talet och har nu kommit tillbaka starkare än någonsin. Vi ser också fler modeller i finstickad mjuk bomull, som kontrast till det lite hårdare tyg vi vant oss vid hos pikéer.

Även designen innefattar fler olika typer av stiliga mönster. Det är något som är bra att dra nytta av om du vill klä dig snyggt med hjälp av piké.

Eleganta byxor och shorts för sommaren

Det finns mycket du kan göra för att höja stilfaktorn till sommaren med hjälp av rätt byxor och shorts. Vi är ofta rätt lata vid valet av byxor och kör alltför ofta på jeans.

Om du vill klä dig stiligare rekommenderar vi byxor med dubbla frontveck och lite högre midja. Det samma gäller shortsen. Välj en modell med klara frontveck och om möjligt uppslag vid byxsluten. Även här tjänar herrmodet från 1930-talet som inspiration till många av dagens kollektioner.

Ledig elegans med kavaj och kostym

snyggaste sommarstilarna för män

Oavsett om du drar fram på en vespa eller cykel är en kostym i linne eller seersucker tyg det rätta valet för en varm sommardag. Det är också tyger som vi rekommenderar för vårens och sommarens fester, som t.ex. ett bröllop.

Stiliga herrplagg vår sommar 2022

Även kostymer och stretchig och sval bomull är något som vi rekommenderar för sommaren. Du hittar flera utmärkta modeller av dessa kostymer och kavajer hos t.ex. Oscar Jacobson.

Loafers för elegant sommarstil

stilinspiration herr sommar loafers

Vi har nämnt det tidigare och vi gör det igen – det finns inga stiligare sommarskor än loafers! Det är oerhört viktigt att du inte har strumporna synliga när du bär loafers. Därför bör du använda någon av de strumpor för loafers som finns tillgängliga på marknaden.

Loafers framhäver verkligen din stil oavsett om du använder kostym, kavaj till städade chinos eller jeans med kavaj. Undvik dock att använda loafers till shorts. Detta är skor som lämpas sig bäst med långbyxor.

Accessoarer för sommaren

stil inspiration mode för män sommaren 2022

En detalj som blir mer framträdande när vi klär oss lättare är de accessoarer vi bär. Det handlar om allt från smycken, till klockor och scarves. Vi har i flera säsonger framhävt bandanas och scarves som ett utmärkt sätt att få fram en snygg sommarstil.

snygg sommarstil scarf

De är en detalj som gentlemän använde sig av under herrmodets gyllene årtionden på 1930- till 1950-talet och nu är dessa återigen mer aktuella än på mycket länge som ett sätt att framhäva en personlig stil. En stil som andas elegans från Hollywoods gyllene era och som garanterat får människor i omgivningen att vända sig om i beundran.

Välj klocka med omsorg

snygga herrklockor online

Allt fler män har också börjat intressera sig för klockhantverket. Det är en intressant utveckling framförallt eftersom många förutspådde en svår framtid för klockindustrin efter att både smartphones och smarta klockor sköljde över marknaden för ett antal år sedan.

Med facit i hand kan vi se att det blev helt annorlunda. Marknaden för både nya och begagande lyxklockor är större än på mycket länge och det har igen blivit eftertraktat att äga exklusiva armbandsur.

Då du väljer klocka finns vissa gyllene regler att tänka på. Ett dykarur är väldigt mångsidigt för sommarens aktiviteter, men tillsammans med kavaj eller städad stil är en kostymklocka att rekommendera.

snygga kostymklockor

Vad utmärker då en kostymklocka? Jo, dessa är i regel både tunnare och mer stilrena än sportiga modeller som pilot- och dykarur. De kommer främst i guld- och silverfärgade material. Läderarmband är också en sak som utmärker en typisk kostymklocka, medan dykarklockorna ofta har gummiarmband och boett i lätt titan.

De senaste åren har vi dock kunnat se en snabb utveckling inom klockhantverket – något som inte minst klockmässan Watches and Wonders visade.

Annorlunda mönster på skjortorna till sommaren

herrstil blogg sommar outfit 2022

Sommaren är tidpunkten på året då du verkligen kan ta ut svängarna och testa annorlunda färger och mönster – det gäller inte minst om du föredrar att använda skjortor framför pikéer. Ett tips är ändå att begränsa den kreativa mönstersättningen till endast ett plagg samtidigt om du väljer att ta ut svängarna.

Att nu som då välja annorlunda mönster på skjortorna utstrålar självsäker elegans och ger dig några pluspoäng i stilbanken. Om du väljer skjortor kan vi också rekommendera skjortor i denim, som vi tipsade om nyligen. Det är ett tyg som blir speciellt snyggt mot en sommarbrun hud.

kläder män inspiration

Här har vi exempel på hur du kombinerar ett blommigt mönster på ett snyggt sätt.

Klassiskt elegant med rätt skjorta

herrstil blogg

Ännu gällande skjorthantverket. En av de mest klassiska och eleganta skjortmodellen på marknaden är en ljusblå skjorta med vit krage. Här kan du gärna välja en brunaktig slips med diskret mörkblått mönster för att få mer kontraster.

stilinspiration för män sommar 2022

Den bredrandiga skjortan är också en underskattad skjortmodell i den manliga garderoben. Speciellt tillsammans med väst blir det en oslagbar kombination.

När du väljer att matcha mönster mot mönster bör du se till att mönstret på skjortan än tillräckligt diskret så att det inte konkurrerar med slipsen. Här har vi ett exempel på hur du kombinerar mönster på mönster på ett snyggt sätt. Hanterar du denna konst har du ytterligare ett plus i ditt stilkonto.

Avslappnat stilig på garden partyt

mode för män inspiration sommar 2022

En välsittande skjorta är det enda du behöver en varm sommarkväll om du vill klä dig avslappnat och stiligt. Där är speciellt en mörkblå variant ett måste i mannens garderob. Det är en skjortmodell som passar allra bäst utan slips. Avslappnad elegans då den är som bäst!

Det gäller alltså att vara noga med passformen på skjortor. Skjortor från Eton är av sådan kvalitet att du garanterat har ett plagg för många säsonger framöver ifall du ser till att få de rätta måtten. På deras hemsida finns bra guider för hur du får rätt mått på alla delar av skjortan.

Olivfärgat är den nya klassiska modefärgen

inspiration kläder män 2020

Speciellt på plagg som byxor och kavajer har olivgrönt seglat upp som en av de hetaste färgerna inom herrmodet. Orsaken till att vi väljer att kalla färger en ny klassiker är den diskreta elegans som färgen utstrålar.

Det lär med andra ord inte finnas någon risk att färgen blir en dagslända när vi övergår till ett nytt modeår. Olivgrönt i olika nyanser och andra jordiga färger är här för att stanna!

Överskjortan – ett praktiskt plagg till våren och sommaren

kläder för män

En överskjorta är praktiskt för många sammanhang tack vare dess något tjockare tyg än hos en vanlig skjorta. Den är användbar både till vår- och sommarkvällar som alternativ till en kavaj eller jacka.

mode för män herrstil 2022

Använd gärna en scarf till överskjortan för att få till en annorlunda och samtidigt nostalgisk charm till din outfit. Speciellt om du använder kläder utan mönster och klara färger kan en scarf bidra till att lyfta din outfit till en helt ny nivå.

Något att tänka på även för den som söker efter ett förmånligt sätt att få mer variation till garderoben.

Sammanfattning

Här har vi gett dig stilinspiration för män sommaren 2022 med snygga stilar för många olika sammanhang. Att klä sig snyggt handlar till stor del om att ha ett öga för detaljer och en förmåga att kombinera färger på rätt sätt. Även att välja rätt plagg för kroppsformen är viktigt. Du kan också få till stånd stora förändringar i din klädsel med små och enkla medel. Det kan vara en så enkel sak som nya mönster och färger på slips, skjorta eller scarf.

Ofta fastnar vi alltför mycket i det som vi tror att är våra favoritfärger och mönster. Då du vågar pröva på något nytt ibland kan du märka hur uppiggande det är för sinnet att pröva på något nytt.

Lycka till med dina stileskapader för sommaren!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *