Stilride – elscootern med lågt klimatavtryck och unik design som ska utmana marknaden

stilride elscooter

Svenska Stilride skapade rubriker när de för drygt ett år sedan släppte konceptbilder på sin Sport Utility Scooter One, SUS1. Redan i februari nådde företaget sin första milstolpe med 100 000 intresseanmälningar för el-scootern som lanseras nu i höst.

Stilride är en startup inom el-motorcyklar och har en tydlig edge jämfört med liknande produkter. Deras egna, unika och innovationsrika tillverkningsprocess som kallas för Stilfold.

Stilfold möjliggör en väldigt miljövänlig och hållbar scooter med unik och häftig design. Stilfold och tillverkningsprocessen kan enklast beskrivas som en industriell origami som gör det möjligt att, med hjälp av speciellt framtagen programvara, böja och vika olika konstruktioner från stålplåt. Resultat blir en mycket hållbar och hållfast konstruktion som kräver avsevärt mindre råvara och väger en bråkdel jämfört med en traditionell lösning. 

Bästa vespa online

Stort intresse inom området

stilride elscooter innovation

Det svenska teknik- och designföretaget STILRIDE grundades 2020 med ambitionen att ta en ledande position inom det snabbt växande området kring el-motorcyklar.

Under de senaste månaderna har bolaget stängt en övertecknad investeringsrunda, tagit plats i ABB:s tillväxthub SynerLeap och rönt stor uppmärksamhet i media världen runt, blanda annat i UK, USA och Japan. För ett år sedan öppnade STILRIDE upp möjligheten att göra en intressenamälan för att kunna vara en av de första att få köpa en SUS1.

stilride elscooter

I slutet av januari hade runt 70 000 tecknat intresse, men efter att i februari blivit omskrivna i stora internationella entreprenörs-, design- och lifestyletidningar som HypeBeast och FastCompany fick man in de sista 30 000 anmälningarna på mindre än 3 veckor. 

STILFOLD kan lättast beskrivas som industriell origami då vi viker stålplåt till avancerade och extremt hållfasta konstruktioner. Det spar material, vikt och ger ett unik design-DNA. STILFOLD är en grön tillverkningsteknik som gör det möjligt att drastiskt minska miljöavtrycket, säger Jonas Nyvang, grundare och CEO för STILRIDE.

grundare av stilride elscooter

STILRIDE som företag lutar sig dels mot produktdelen, där SUS1 är i fokus, dels på den egenutvecklade och unika tillverkningstekniken STILFOLD. Fördelarna med tekniken är många och potentialen är enorm, även utanför projektet kring SUS1. 

Eftersom STILFOLD utgår ifrån stålplåt som sen bockas, böjs och viks av en förprogrammerad robot möjliggör vi för avancerade konstruktioner som görs lokalt och dessutom blir frakten avsevärt mer effektiv eftersom det rör sig om platta paket hela vägen, säger Jonas Nyvang. 

STILFOLD utvecklas vidare parallellt med SUS1 och har redan i dag rönt stort intresse hos ett antal större, traditionella industribolag som i nuläget utreder möjligheten att använda sig av tekniken i delar av verksamheten.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *