Oscar Jacobson har lanserat en bröllopsguide!

festkläder herr 2022

Detta är ett stort festår för många. Efter några år där vi tvingats skjuta fram bröllop kan vi nu äntligen genomföra större bröllop som planerat. För dig som är bjuden på bröllop eller skall gifta dig själv har Oscar Jacobson nu samlat stiltips för bröllop på en skild sida. Här finns allt du behöver veta inför den stora dagen, både som gäst och som huvudperson.

Vi har redan tidigare sammanställt artiklar om festkläder för män och flera utlovas inom de närmaste veckorna och månaderna. Med hjälp av männen bakom Gentlemanualen, Andreas Weinås och Per Nilsson har nu Oscar Jacobson sammanställt Stilkompassen, där du med hjälp av filmer blir guidad genom koder och oskrivna regler. Du hittar guiden här.

Klädkoder för bröllop

kostymer herr bröllop

På inbjudningskort till bröllop finns oftast nämnt vilka klädkoder som gäller. Dessa finns i huvudsak till för att förenkla det för gästerna, så att alla är medvetna om vad som förväntas gällande formalitetsnivå.

I Stilkompassen finns en skild artikel gällande vad dessa klädkoder egentligen betyder. Du hittar också en artikel för andra etikettregler att hålla koll på när du är bjuden på ett bröllop. Ett plagg som även får en skild uppmärksamhet är smokingen – ett plagg som är speciellt aktuellt när vi nu tar steget in i festsäsongen 2022.

smoking bröllop

Accessoarer för bröllop

En ofta förbisedd detalj då det gäller herrstil är de accessoarer vi bär. Du hittar även tips på diverse accessoarer och tillbehör som ger en extra dimension i din klädsel i guiden. En av dessa är skjortor med dubbel manschett med manschettknappar.

accessoarer för bröllop

En annan accessoar som hör till den manliga festklädseln är ett stiligt armbandsur. Detta bör helst vara både tunt och graciöst, något som ofta benämns kostymklocka. Cartier Tank är en av de mest klassiska bland kostymklockor, men det finns även betydligt förmånligare varianter på marknaden som är precis lika stiliga.

Vi kommer att guida er genom de bästa alternativen bland klockor inom kort här på Gentlemannaguiden!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *