Stjärnkockar ska väcka nytt liv i Taverna Brillo

taverna brillo Danyel Couet och Sebastian Thureson

Svenska Brasserier fortsatt att växa sitt imperium av klassiska krogar i Stockholm, senast med anrika Gondolen som öppnar senare i höst. Men ett av koncepten, Taverna Brillo på Sturegatan 6, har inte haft ett lika bra år. I maj 2023 ansökte den italienska restaurangen om rekonstruktion, med en serie ytterst blandade recensioner i bagaget.

Nu har Svenska Brassier gjort ett omtag och nu är Taverna Brillo tillbaka med ny ledning. Den här gången har man tagit hjälp av stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson.

Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.

Danyel Couet är en av Sveriges mest framstående kockar med en lång och framgångsrik karriär som bland annat innefattar ett OS-guld med svenska kocklandslaget och han har även skrivit flera kokböcker. År 2018 öppnade Danyel restaurang Allegrine i Stockholm, tillsammans med Sebastian Thureson. 

Sebastian Thureson blev en av finalisterna i Årets Kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under många år. Duon driver sedan tidigare även sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.

Just nu pågår renoveringar inför nyöppningen senare i höst, men restaurangen har öppet för lunch och AW.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *