STÜSSY & LEVI’S: en hyllning till arbetarmodet

Levi’s jeans fyller 150 år och Stüssy & Levi’s passar på att utnyttja tillfället till att släppa en kapselkollektion tillsammans.

De älskade varumärkena har båda sina rötter i Kalifornien, där Stüssy föddes från surfscenen i södra Kalifornien i slutat av 80-talet och Levi’s grundades i San Fransisco för 170 år sedan. Stüssy var ett nyckelmärke i skate-kulturen och ursprunglig streetwear men har också nyligen fått en renässans genom sin 8 Ball Sherpa Fleece, som gjorde rundor på TikTok 2022.

Varumärkena har också mycket gemensamt i sin estetik – här talar vi tidlösa arbetaroveraller, som passat både 1800-talets, 1900-talets och 2000-talets arbetarklass och livsstil. Den här kollektionen skulle smälta in lika bra på en cowboy, filmstjärna på 50-talet eller dagens TikTok-influencers.

Stüssy & Levi's

Kollektionen består av två klassiska Levi’s plagg: ett par klassiska Levi’s 501 och en Type II Trucker jacket, både i en robust, sliten indigo-tvätt.

501®:orna kommer i orginalpassformen med raka ben och har ett Stüssy & Levi’s-patchar på fram- och bakben.

Jackan är modifierad till en mer boxig passform, med manchesterkrage och Stüssy & Levi’s-logotypen på ryggen. Innerfodret har också Stüssys ”Eight ball”-motiv.

Kollektionen hittar du på på Levi’s hemsida, utvalda Levi’s-butiker, Stüssys hemsida, utvalda Stüssy butiker och Dover Street Market-butiker. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *