Cadierbarens nya cocktailmeny – med smak av Sverige

Grand Hotel Cadierbarens nya cocktailmeny

Äppelodlingar, fiskebodar, fjäll och norrsken. Naturligt är inne, inte bara i modet. Cadierbaren, Grand Hôtels cocktailbar, har precis presenterat sin nya cocktailmeny som går i blå-gula nyanser.

Årets cocktailmeny – lämpligt nog kallad ”A tribute to Swedish nature” – är en hyllning till den svenska naturen och svenska råvaror. Menyn är framtagen av Cadierbarens barteam ledda av Anton Windmar.

De 15 drinkarna i årets cocktailmeny spänner över hela Sverige. Naturtemat följer på framgångarna för Bella Porcile, som var en av de första att skapa drinkar med den svenska naturen som inspirationskälla.

Aurora Borealis. Foto: Grand Hôtel

På menyn hittar vi t.ex. Aurora Borealis, döpt efter norrskenet – en blå gindrink gjord på Hernö Gin från Härnösand, blåa toner av blåbär och fänkål, iskyla från parakrasse (buzz buttons) och grön is.

West Coast. Foto: Grand Hôtel

Eller varför inte West Coast, en svensk twist på Sgroppino, som blandar sorbet och bär? Fast här är sorbeten är gjord på IPA, och bärsmaken kommer från en kolsyrad blandning av vodka och krusbär. Västkusten i ett glas?

Även menyn, illustrerad av konstnären Jan Vana, och glasen, signerade svenska designers och glasblåsare, följer det svenska temat.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *