Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023: Alla finalisterna

Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023

Nu står det klart vilka Gin & Tonic GT-recept som tagit sig vidare till final i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2023. Tre ”Hemmamixare” och tre ”Bartenders” är redo för att mötas i en livefinal i Stockholm. Utmaningen går helt enkelt ut på att blanda Sveriges bästa gin & tonic, med hjälp av en Schweppes Selection – Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper eller Tonic & Hibiscus.

I juryn sitter David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Rebecca Brage, dryckesprofil och skribent, samt Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom äran, en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg och 10 000 kr.

Finalen går av stapeln torsdagen den 21 september på Asian Post Office, Regeringsgatan 66. Finalen är öppen att komma och titta på. Här får du också chansen att prova en av finaldrinkarna, som kommer att serveras i baren. Den kommer även att gå att se live på drinkgeneratorn.se/sbgtlive.

Finalister: Bartenders

”Aurora” av Anders Larsson, 50 år från Båstad, hovmästare/bartender på Restaurang Riviera
Norrland möter japan. I denna GT uppstår ljuv musik i den unika mixen av söta norrländska hjortron och syrlig yozu, sanchopeppar och körsbärsblom.

”Rhubarb Rhapsody’’ av Albin Malmberg, 20 år från Stockholm, bartender på Terrassen Gröna Lund
Blommig pepprighet bjuds i denna GT, njut av pepparinfuserad gin, syrlighet från rabarber och blommande hibiscustonic.

”Neptune’s Delight” av André Norinder, 27 år från Vimmerby, bartender på Guldkant Vimmerby
Denna GT ger en solkyss av fläder, klassisk enbär och örtig citronmeliss, allt insvept i en bedårande mist av apelsinblom.

Finalister: Hemmamixare

”Butterfly Red Cabbage G&T” av Mateusz Mackowski, 31 år från Västerås, Receptionist
Denna GT påminner om en tjusig fjäril som plötsligt landar i grönsakslandet. Glaset förvandlas till en plats av fantasi och glädje med smaker av pepprig tonic, fräsch lime och rödkålssockerlag.

”Ginger, Will you berry me? GT” av Mirell Ekroot, 29 år från Malmö, Butiksbiträde 
En flirt mellan den picklade ingefäran och det söta marachinokörsbäret presenteras i denna GT. I en spritsig limetonic balanseras syrlighet, sötma och fräschör. Smakerna förstärks av en nypa havssalt.

”Purple Bloom” av Laurena Eid, 33 år från Stockholm, Finansinspektör
Denna GT är klädd för röda mattan. Fräsch limetonic och gin hoppar i en partyblåsa av två sorters likör, viol och marachino.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *