Tre nya sviter lanseras ombord på Venice Simplon-Orient-Express

orientexpressen nya sviter
Bild: Belmond

Det finns knappast något resesätt som kombinerar lyx och nostalgi på samma sätt som Orientexpressen. Trafiken med Orientexpressen nådde sin största omfattning under 1930-talet, då man hade nästan 2300 vagnar i trafik.

Idag används namnet för lyxcharter-linjen Venice Simplon–Orient-Express, som främst kör på sträckan Paris–Venedig men även på flera andra sträckor mellan västra och östra Europa.

Här hittar du ytterligare reseinspiration om du vill se världens vackraste flodkryssningar.

Nya lyxsviter på orientexpressen

Nu meddelar Belmond att man tar i bruk tre nya lyxsviter på Venice Simplon-Orient-Express för säsongen 2020. De nya sviterna Vienna, Prague och Budapest hämtar sina namn från de ikoniska europeiska städer som tåget reser till varje år.

sviter på Venice Simplon-Orient-Express
Ombord på Venice Simplon-Orient-Express. Bild: Belmond

Vid designen av dessa sviter har ett noggrant arbete gjorts för att omfamna tågets historia av lyx och flärd. Här finns allt från handbroderade kuddar till ornamentala mönster som utarbetats på de lyxiga träpanelerna i rummen.

Sviterna är med sin art déco-design en hyllning till den glamour som förknippas med den gyllene eran gällande tågresande.

6 nya sviter ombord

Efter att dessa tre, så kallade Grand Suites invigs, finns det totalt sex sviter ombord på tåget.

I varje svit finns privata badrum med duschar. Här finns även dubbelsängar, ett privat vardagsrum och golvvärme. Till servicen utlovas även bland annat ”fritt flödande” champagne, privat måltid inne i sviten och en privat uppassare som är tillgänglig 24 timmar i dygnet. Till servicen hör även transport till och från tåget.

Vad kostar en resa på lyxsvit i Venice Simplon-Orient-Express?

Venice Simplon-Orient-Express reser genom Europa från mars till november och till Istanbul en gång i året. Vad kostar då en resa i en Grand Suite? Som ni kanske anar är detta inget man bokar om man har alltför begränsad reskassa.

En natt i en Grand Suite börjar från £6,200 per person, drygt 73 000 kronor just nu.

En rundtur i de nya sviterna på Venice Simplon-Orient-Express

lyxsviter på Venice Simplon-Orient-Express
Bild: Wexas.com

I sviten Prague har man fångat den vackra arkitekturen i barock och gotisk stil som finns i staden. Här finns även kubismen representerad genom mosaikmönster både på paneler och runt speglarna.

lyxsviter på orientexpressen
Bild: Wexas.com

I sviten Budapest har man hämtat det bästa från den gotiska och ottomanska arkitekturen som kännetecknar staden. Sviten pryds också av detaljrika ornament och silkesbroderier.

orientexpressen nya sviter
Bild: Belmond

Wien är främst känd för sina historiska sevärdheter och palats. Stadens kejserliga prägel syns bland annat i gulddetaljer och de smaragdgröna möbler som finns i sviten.

Trots att de första resorna med de nya sviterna går först nästa säsong finns de redan nu att bokas hos wexas.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *