Tack för året som gått

Skådespelerskan Nina Foch och designern Jean Louis skålar på en nyårsfest 1949.

Det har varit ytterligare ett turbulent år i världen omkring oss, med krig och ekonomisk oro. Tyvärr finns det inga tydliga tecken på att det kommer avta 2023 heller. Varje människa har en möjlighet att påverka världen i en positiv riktning genom sina handlingar. Men samtidigt är historien större än var och en av oss – vissa saker, som kriget i Ukraina och förlusten av nära eller kära, händer vare sig vi vill det eller inte.

“I wish it need not have happened in my time,” said Frodo. “So do I,” said Gandalf, “and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

J.R.R. Tolkien, Lord of the Rings

Därför föreslår vi att inte bara låta nyårsafton vara en tid av fest, men också av reflektion och tacksamhet. Tacksamhet för små och stora saker, och för det självklara liksom det helt oväntade.

På den sista aftonen av årgång 2022 vill vi därför passa på att tacka alla våra läsare för året som gått. Tack för att ni finns och för att ni är lika nyfikna som vi är på mode, skönhet, historia, god smak och allt annat som gör livet extra värt att leva. Vi lovar att ta vara på ert intresse, och göra den här platsen bättre och bättre för varje år som går.

Vi är också tacksamma för att världen återigen visat att även när ondskan är som starkast är godheten hos människor alltid större. På oväntade platser har vi funnit nya hjältar och förebilder. En komiker från Ukraina, en hopplöst vanvårdad brittisk premiärminister och en milt förvirrad amerikansk president – för att inte tala om det ukrainska folket – har alla stått upp för friheten som vi andra tar för givet.

Till sist, tack vänner och familj, för att ni finns och fortsätter finnas där.

Och ett sista litet tack till Dom Pérignon, som tog ett bubbligt vin från Franrike till dagens stjärnstatus bland dryckerna. Utan dig hade nyårsafton inte varit riktigt densamma.

Med önskan om ett gott nytt år, skål!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *