Var med och tävla i Sveriges bästa Gin & Tonic 2022

sveriges bästa gin & tonic tävling

Anmälan är nu öppen till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022. Alla med en god GT på sin repertoar, är välkomna att skicka in sitt recept. I år går finalen av stapeln under festliga former i Stockholm den 4:e september. Lyckas man själv inte knipa sig en finalplats, kan man närvara under eventet och smaka sig igenom startfältet när juryn fastställer vilka recept som får titulera sig ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022”.

Sveriges mest älskade drinktävling gör nu comeback i sin ursprungliga form. Tävlingen arrangeras av Schweppes och går rätt och slätt ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna av en GT.

Läs om Sveriges bästa Gin & Tonic 2021

Skilda kategorier för hemmamixare och bartenders

Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. En prestigefull jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och Anna Spendrup dryckesprofil och sommelier, väljer finalisterna.

Under ett event i september samlas finalisterna för att blanda sina drinkar inför jury och publik. Ett tillfälle att smaka sig igenom startfältet och se när juryn fäller sin dom om vilka som lyckats bäst. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass i mixologi väntar.

Det krävs såväl kreativitet som känsla för att sätta en unik prägel på den klassiska GT:n. Därför är det nu hög tid att börja laborera med din drink – du har fram till den 22 maj på dig att skicka in ditt recept. Juryn bedömer recepten utefter smak, kreativitet och lojalitet till originalreceptet. Det sistnämnda kriteriet väger tyngst. 

Det gäller att komma med något som känns spännande och fräscht men som också bevarar karaktären av en klassisk GT. Vi letar efter intressanta kombinationer och läskande smaker och vill prisa de med passion för den ikoniska drinken, säger Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och jurymedlem.

Schweppes Selection som bas

Samtliga finalister tävlar med Schweppes Selection som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Schweppes Selection finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.

sveriges bästa gin & tonic tävling

Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime har en livfull smak. Touch av limezest lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin. 

Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.

Schweppes Selection Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.

För att skicka in ditt bidrag och läsa mer om tävlingen – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *