The House of Oud – nytt exklusivt parfymmärke nu i Sverige

oud dofter lyxiga

Oud är den ingrediens som är på starkast frammarsch bland parfymer. Med sin starka, djupa och lyxiga karaktär har de flesta parfymhus värt namnet under de senaste åren lanserat sina egna Oud-dofter. Det är också en doftnot som passar speciellt väl till den festsäsong som nu börjat.

Oud eller örnträd är en av de mest exklusiva bland parfymingredienser med ett pris som ligger på ungefär samma pris som guldets. Några av världens lyxigaste parfymmärken som t.ex. Roja Parfums och Xerjoff har ett stort utbud av dofter där Oud ingår som en av huvudingredienserna. Men även många andra anrika parfymhus har under de senaste åren lanserat sina egna tolkningar av den exklusiva Oud-doften. I ett skilt inlägg har vi skrivit lite närmare om doftnoten Oud och bra varianter som finns bland olika tillverkare.

Nu har även ett helt nytt parfymmärke där parfymnoten Oud står i huvudrollen gjort entré i Sverige. Namnet på detta parfymhus är The House of Oud, som precis som namnet antyder har ett utbud som är starkt fokuserat på Oud-parfymer. The House of Oud är ett exklusivt parfymhus som är stationerat i Förenade Arabemiraten. Företaget grundades så sent som år 2016 och är resultatet av ett samarbete mellan den italienska parfymmästaren Andrea Casotti och Mohammed Abu Nashi. Den senare är en oud producent från Jakarta.

Totalt har 19 dofter från The House of Oud lanserats sedan starten för två år sedan. Av dessa finns 4 stycken unisexdofter tillgängliga hos svenska återförsäljaren Gents just nu.

exklusiva oud dofter

Flaskorna från The House of Oud är som små konstverk i sig själv. Golden Powder EdP är en kryddig orientalisk doft, med noter av vanilj, mysk och oud.

lyxig exklusiv oud parfym

Dates Delight EdP är en doft med mjuka noter av dadlar, pion och varma kryddor som blandas med söta noter av honung och sockerglasyr – och naturligtvis oud. Denna doft strävar efter att fånga det ögonblick då man blir kär.

lyxiga oud dofter

Almond Harmony EdP är en blommig orientalisk doft som skall återspegla känslan av en trädgård, som är fylld med härliga dofter. Bland doftnoterna märks framförallt apelsinblomma och mandel tillsammans med en basnoter av söt vanilj, mysk, tonkaböna och oud.

lyxiga oud dofter dam

Trots sitt något feminina utseende är Empathy EdP faktiskt en unisexdoft. Här finns härlig gröna och fruktiga noter av päron och hallon på en bas av trä, tobak och iransk oud.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *