The Macallan lanserar Edition No.5 – en hyllning till den naturliga färgen

the macallan no. 5 ny whisky

Imorgon den 21 november lanserar The Macallan den femte delen i den innovativa Edition-serien. Edition No.5 är är en hyllning till den naturliga färgen och dess olika skiftningar och komplexitet. Tidigare har The Macallan bland annat lanserat ett samarbete med parfymören Roja Dove inom samma Edition-serie.

Vi är i vårt vardagliga liv omgivna av färger som påverkar vårt humör, formar våra uppfattningar och distraherar våra tankar. Edition No.5 har en 100% naturlig färg, detta tack vare den tid som alla exceptionella whiskysorter från The Macallan tillbringar i de bästa faten. Det är där whiskyn mognar och utvecklar sin karaktär. 

I samarbete med de världsrenommerade färgexperterna från World Pantone Color InstituteTM har The Macallan nu skapat en unik, multifacetterad kombination av röd och blå färgnyans som presenteras på flaskans etikett och förpackning.

The Macallan edition no.5 ny whisky November 2019

”Vi har hittat många gemensamma nämnare mellan whiskytillverkning och färgskapande, med Edition No.5 har vi haft möjlighet att upptäcka och hylla dessa två konstnärliga former. Medan färgutveckling startar med att blanda baskulörer med precision för att uppnå olika nyanser, så är det istället whiskytillverkningens kunskap och förståelse för en specifik färgpalett från fatet som är startpunkten. Från dessa två utgår vi sedan för att skapa den önskade karaktären och den specifika färgen för den slutgiltiga whiskyn” säger Sarah Burgess, The Macallan Whisky Maker.

The Macallan edition no.5 nylansering ny whiskylansering November 2019

“Som en av regnbågens mest komplexa färger, kändes purpurnyansen självklar att använda för att kunna återge den likvärdigt komplexa processen som involverar The Macallans whiskyproduktion. Den här nya, vibrerande nyansen har skapats för Edition No.5 för att ge liv åt den utsökta kombinationen av en distinkt och naturlig karaktär som återfinns i denna whisky” säger Laurie Pressman, vice VD på World Pantone Color InstituteTM.

För denna single malt har The Macallan valt ut amerikanska ekfat, som ger whiskyn dess färg och fylliga smak. Resultatet är en vacker, bärnstensfärgad whisky, som ackompanjeras med den intensiva smakprofilen, där söta toner av karamell och färsk frukt kombineras med toner av ek.

The Macallan edition no.5 whisky

The Macallan Edition No.5 är en limiterad upplaga som kommer att finnas tillgänglig från den 21 november 2019 i utvalda butiker och online på https://www.systembolaget.se.

The Macallan edition no.5

The Macallan – ett av världens mest exklusiva whiskymärken

The Macallan grundades 1824 och har genom sin enastående kvalitet och distinkta karaktär kommit att bli en av världens främsta, mest beundrade och prisade single malt-tillverkare. Den starka dragningen till det perfekta har varit en kontrollstämpel för The Macallan sedan företaget grundades av Alexander Reid, på en platå ovanför floden Spey i nordöstra Skottland. 

I maj 2018 presenterade The Macallan sitt nya destilleri och besökskomplex vid floden Spey som beräknats kosta mer än 1,5 miljarder kronor. Satsningen innebär en ökad investering i whisky, lagring och framför allt i The Macallans exklusiva och karakteristiska sherryfat. 

Om World Pantone Color InstituteTM

Pantone består av ett universellt färgspråk som ger utrymme för färgkritiska beslut genom varje stadie av arbetsflöden för märken och producenter. Mer än 10 miljoner designers och producenter har förtroende för Pantones produkter och tjänster som hjälper dem att definiera, kommunicera och kontrollera färg från idé till verklighet. Detta är möjligt tack vare en avancerad X-Rite teknik som uppnår en färgbeständighet genom olika material och slutprodukter för grafik, mode och produktdesign.

de lyxigaste och dyraste parfymerna
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *