The Man Box – Spring Edition 2019

I takt med att männen bryr sig allt mer om sitt utseende har marknaden för skönhetsprodukter för män har växt sig allt starkare för varje år. Därmed har även allt fler märken och produkter dykt upp och för många kan detta utgöra ett stressmoment vid valet av rätt produkt.

Då det gäller skönhet är det många män som fortfarande inte är helt bekväma i en butiks skönhetsavdelning och därför kan det för många kännas som en utmärkt idé att i lugn och ro få testa fram sin favorit i hemmamiljö.

The Man Box är en prenumerationstjänst där man får hem en exklusiv box med fem utvalda groomingprodukter i varierande storlek varannan månad. Tanken är att man ska få en chans att testa olika typer av produkter för att hitta sina nya favoriter. Dessutom får prenumeranterna en chans att prova på produkter de kanske aldrig annars hade testat och på så sätt hitta nya favoriter.

Konceptet att prenumerera på denna typ av boxar har blivit en stor trend internationellt och för varje år som går kommer det nya prenumerationstjänster inom alla möjliga områden, med allt från accessoarer till skönhet.

Innehållet i The Man Box är exklusiva produkter som är anpassade efter de svenska männens behov och väljs ut och anpassas efter den profil man fyller i när man börjar prenumerera. I boxarna brukar finnas allt från deodoranter, speciella hudkrämer, hårvaxer till accessoarer. Med varje box följer en guide till produkterna, med tips för hur de används på bästa sätt.

I den senaste The Man Boxen, Spring Edition finns några av de produkter som är grunden för den dagliga hudvården. Här väljer jag speciellt att fokusera på tre produkter som passar utmärkt till sommarens varmare klimat och som borde vara en del av varje mans dagliga hudvårdsrutin.

bulldog ansiktsrengöring för män

Här finns rengöringsgelen Original Face Wash från Bulldog som sedan länge varit en favorit i många svenska mäns hudvårdsrutin. Denna gelbaserade ansiktsrengöring avlägsnar smuts, överflödigt fett och döda hudceller och är ett utmärkt sätt att börja och avsluta dagen med. Till skillnad från vanlig tvål är denna skonsam mot huden och svagt återfuktande. Något som passar speciellt till det varmare sommarklimatet.

bästa ansiktskräm för män

En annan rätt bekant produkt för många svenska män är Cliniques hudvårdsprodukter för män. Ansiktskrämen från Clinique är lätt och stärker hudens elasticitet. Denna har en perfekt konsistens speciellt till sommaren när huden generellt sett inte är så utsatt för kylans uttorkande verkan.

Serum för ögonpartiet är kanske inte en produkt som männen i första taget kommer att tänka på. Det var också med en viss skepsis jag tog mig an anrika brittiska varumärket Admirals Anti-Ageing Eye Serum för ca. en månad sedan. Serumet sägs sakta ner hudens åldrande och ge ett fräscht och utvilat intryck.

brittiska admiral hudvårdsprodukter

Det är svårt att avgöra om serumet verkligen haft någon inverkan på hudens åldrande. Men det som i alla fall kan sägas är att det faktiskt känns rätt skönt för huden kring ögonen att applicera serumet som en del av den dagliga rengöringen.

Innehållet med granatäppleextrakt tillför vitamin C, folsyra och polyfenoler som alla skall bidra till att ge huden en föryngrad look och samtidigt skydda huden mot miljöns påfrestningar. Även denna produkt har en lätt konsistens som passar utmärkt till sommaren.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *