Vilka är årets bästa skönhetsprodukter för män?

årets bästa skönhetsprodukter och parfymer för män 2020

Vilka manliga skönhetprodukter är egentligen de bästa på marknaden? Egentligen finns det inget enkelt sätt att bestämma detta på. Vi har ju alla olika hudtyper och doftpreferenser. Tidigare har vi bland annat kunnat se tävlingar som Grooming Awards får att utse de bästa skönhetsprodukterna för män. Det verkar dock som att denna tävling inte längre äger rum i Sverige.

Det finns ändå en tävling kvar på marknaden där man varje år utser årets produkter inom skönhetsbranschen. Nu har dessa produkter utsetts och här tar vi fram några av årets bästa skönhetsprodukter för män.

Swedish Beauty Awards 2020

Det var i förra veckan vinnarna i Swedish Beauty Awards utsågs. Det är en tävling som branschorganisationen Kosmetik- och hygienföretagen (KoHF) arrangerar årligen.

Eftersom årets gala blev inställd på grund av rådande omständigheter hittade organisationen istället på en kreativ lösning för att hylla vinnarna. Det blev istället en vinnarvecka på sociala medier med ett större fokus på de enskilda vinnarna.

Swedish Beauty Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda tillställning för skönhet och kosmetik. Det är för trettonde året i rad som tävlingen arrangerades för att uppmärksamma och belöna de skönhetsprodukter som utmärkt sig mest under året som gått. 

Totalt 116 nominerade

Totalt var över 400 produkter anmälda till tävlingen från organisationens medlemmar, varav 116 nominerades. Totalt korades 29 vinnare inom kosmetik och hårvård.

Samtliga produkter testades av en handplockad jury som noggrant gjorde en individuell bedömning utifrån ett flertal parametrar. Här tar vi fram några av årets produkter för män inom områden som hudvård, skäggvård och parfym.

Årets skönhetsprodukter för män 2020

Här är 4 av årets skönhetsprodukter för män 2020 samt en unisexprodukt i form av schampoo, tillsammans med juryns motivering:

Årets Herrdoft under 600 kr – Replay, #Tank Custom For Him

årets herrdoft 2020 under 600 kr

En maskulin doft som fick oss på fall genom sin kaxiga och tuffa design, och överraskade oss med sina mjuka tränoter.” 

Årets Herrdoft över 600 kr – N.C.P. Olfactives, Facet 703

årets bästa herrdoft 2020

En unisexparfym som erbjuder ett nytänkande genom möjligheten att kombinera fram en oförglömlig doftupplevelse.”

Årets Herrprodukt – Skin Regimen, Hydra Fluid

årets herrprodukt 2020 ansiktskräm

”En stilfull förpackning för den moderna mannen, kick-ass formula med salvia och gran som hjälper trött och glåmig hy.”

Årets Groomingprodukt – Nõberu of Sweden, Beard Oil Heavy Tobacco Vanilla

årets bästa skäggolja 2020

“Denna groomingprodukt i klassisk flaska garanterar samma känsla och mjukhet som efter ditt senaste barberarbesök.”

Årets Schampo/balsam Konsument – SACHAJUAN, Anti Pollution

årets schampoo 2020

“Spaupplevelse som skapar salongshår hemma. Rengör mjukt på djupet och rättar till både känsliga hårbottnar och utsatta längder.”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *