The Man Box – Vårboxen 2017

The Man Box är en prenumerationstjänst där man får hem en exklusiv box med fem utvalda groomingprodukter i varierande storlek varannan månad. Tanken är att man ska få en chans att testa olika typer av produkter för att hitta nya favoriter. Marknaden för skönhetsprodukter för män växer för varje år och allt fler märken och produkter dyker upp i takt med att männen bryr sig allt mer om sitt utseende.

Konceptet att prenumerera på denna typ av boxar har blivit en stor trend internationellt och för varje år som går kommer det nya prenumerationstjänster inom alla möjliga områden, med allt från accessoarer till skönhet.

Då det gäller skönhet så är män är fortfarande inte helt bekväma i en butiks skönhetsavdelning och därför passar konceptet med groomingprodukter utmärkt då man därigenom kan testa sig fram i lugn och ro hemma. Dessutom får prenumeranterna en chans att prova på produkter de kanske aldrig annars hade testat och på så sätt hitta nya favoriter.

Innehållet i boxen är exklusiva produkter anpassade efter de svenska männens behov, som väljs ut och anpassas efter den profil man fyller i när man börjar prenumerera. I boxarna brukar finnas allt från deodoranter, speciella hudkrämer, hårvaxer till accessoarer. Med varje box följer en guide till produkterna, med tips för hur de används på bästa sätt.

I den senaste The Man Boxen, vårboxen 2017 är temat ”Back to Basics”. Med det temat fokuserar man på vad som är grunden i all grooming, dvs. en fräsch hygien med bra basprodukter och god doft. Till det kommer ännu produkter som fångar de senaste groomingtrenderna.

Gemensamt för produkterna är att de är effektiva och även innovativa, dvs. grundstommen i badrumsskåpet är även föremål för utveckling och förbättring. Speciellt när våren snart övergår i sommar och våra aktiva timmar under dygnet ökar, behöver man produkter som håller oss hygieniska, väldoftande och välvårdade dygnet runt.

Nedan några av de produkter som kom med årets första utgåva av The Man box för året – vårboxen.

skönhet för män

Kungliga hovleverantören Barnängen är ett av Sveriges mest välkända varumärken. Generationer av svenskar har använt Barnängens hud- och hårprodukter. Barnängen grundades år 1868, vilket innebär att man nästa år alltså firar sitt 150-års jubileum. Namnet Barnängen härstammar från det område på Södermalm i Stockholm där företaget bildades och först hade sin fabrik.

Ända sedan starten har deras kärnvärden varit desamma: de strävar efter att göra naturligt vårdande produkter. Renhet och ärlighet ska genomsyra varje led i produktionen och gemensamt för produkter skall vara att de alla är milda och med naturliga ingredienser som har en hög kvalitet till ett bra pris.

En av Barnängens nya produkter är denna duschgel som rengör både kropp, hår och ansikte på ett milt sätt. Den härligt uppfriskande formulan med en doft av hav ger en ren och fräsch känsla samtidigt som den skyddar huden mot uttorkning, med en fräsch doft för långvarig fräschör.

bästa hudvård för män

Amerikanska märket Jack Black grundades år 2001 med fokus på effektiva ingredienser, multifunktionella och lättanvändliga produkter för ansikte, kropp och rakning. Med dessa ledord har man nått stora framgångar såväl i USA, som i andra delar av världen. Jack Black vet nämligen att de flesta män föredrar att spendera så lite tid som möjligt framför spegeln.

Även produkten ovan återspeglar dessa värden med fokus på effektivitet. Det handlar nämligen om en lätt och lyxig multifunktionsprodukt som både verkar som fuktighetskräm, samtidigt som den ger ett ordentligt skydd mot solens skadliga strålar med SPF 20. Fuktighetskrämen är rik på antioxidanter och vitaminer, och återfuktar huden utan att kladda.

parfym för män

Lacoste är en klassiker bland det sportiga modet och den ikoniska krokodilen har prytt allt från golfare till tennisspelare i årtionden. Främst har man gjort sig kända genom sin pikéskjorta. Själva märket grundades år 1933 av Rene Lacoste och Andre Gillier.

Lacoste lanserade sin allra första parfym år 1984 och sedan dess har man utkommit med 43 parfymer för män och kvinnor. Den allra nyaste bland Lacostes dofter för män är L.12.12 Magnetic som öppnar med en aromatisk doft av enbär, vilket ger en överraskande fräschör. En elegant not av viol, följs av intensiva basnoter från patchouli och ambra för att skapa den magnetiska attraktionskraft som namnet antyder.

rakolja för män

Boxens andra svenska produkt kommer från Grevinnans Rum, en liten butik i Gränna som har sin egen produktion av bland annat raktvålar. Dessa är handgjorda och 100% naturliga, med endast ekologiska ingredienser.

Denna raktvål har en behaglig doft av citrus och trollhassel som är porsammandragande samt vitlera för att stärka huden. Endast de finaste råvarorna har använts vid tillverkningen av denna tvål. Mjukgörande och återfuktande sheasmör, kakaosmör och aloe vera möts i denna raktvål. Tillsammans hämmar de utvalda ingredienserna bakterietillväxt, hudirritation och akne.

NIVEA MEN är en av de mest kända bland deodarantmärken… och inte utan orsak. NIVEA MEN Protect & Care Antiperspirant innehåller inte någon alkohol, men ger ett effektivt skydd mot svett i hela 48 timmar. Den irriterar heller inte huden, utan gör så att man kan möta dagen utan att oroa sig över svettlukt i armhålorna.

Den här deon är en del av NIVEA MENs nya Protect & Care-linje med produkter för hela kroppen. I deodoranten kombineras välkända ingredienser som aloe vera och provitamin B5 med en maskulin och fräsch doft.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *