The Man Box – Vinterboxen 2016

The Man Box är en prenumerationstjänst där man får hem en exklusiv box med fem utvalda groomingprodukter i varierande storlek varannan månad. Tanken är att man ska få en chans att testa olika typer av produkter för att hitta nya favoriter. Marknaden för skönhetsprodukter för män växer för varje år och allt fler märken och produkter dyker upp i takt med att männen bryr sig allt mer om sitt utseende.

Konceptet att prenumerera på denna typ av boxar har blivit en stor trend internationellt och för varje år som går kommer det nya prenumerationstjänster inom alla möjliga områden, med allt från accessoarer till skönhet.

Då det gäller skönhet så är män är fortfarande inte helt bekväma i en butiks skönhetsavdelning och därför passar konceptet med groomingprodukter utmärkt då man  därigenom kan testa sig fram i lugn och ro hemma. Dessutom får prenumeranterna en chans att prova på produkter de kanske aldrig annars hade testat och på så sätt hitta nya favoriter.

Innehållet i boxen är exklusiva produkter anpassade efter de svenska männens behov, som väljs ut och anpassas efter den profil man fyller i när man börjar prenumerera. I boxarna brukar finnas allt från deodoranter, speciella hudkrämer, hårvaxer till accessoarer. Med varje box följer en guide till produkterna, med tips för hur de används på bästa sätt.

I den senaste The Man Boxen, vinterboxen 2016 var temat återfuktning. Speciellt nu under vintermånaderna är det nämligen viktigt med återfuktning eftersom luftfuktigheten är så låg. På vintern behöver vi alla skydda oss med en kräm som låser in kroppens naturliga fukt och stänger ut den torra inomhusluften. En bra fuktkräm har även andra fördelar i och med att den inte bara skyddar, utan även tillför näring till huden. En välskött hud är mer elastisk och ser friskare ut.

Då det gäller män och återfuktning är det värt att påminna om att det inte är utan orsak som det finns olika hudvårdsprodukter för män och kvinnor. Män har nämligen i många avseenden annan hudkvalitet än kvinnor.

Nedan några av de produkter som kom med vinterboxen.

snygg träkam för män

Vi börjar med Beard Brothers snygga skäggkam som är ytterst effektiv för att reda ut tovor i håret och skägget. Skäggkammen är också ett bra verktyg när man skall trimma skägget. Kammen har polerade tänder för att inte slita på hårstråna. Alltså perfekt för denna årstid när håret lätt blir slitet av den kalla luften och användning av mössa.

Kammen är tillverkad i snidat bokskogsträ, som är ett hårt och hållbart träslag som används till både kvarnhjul och båtbyggen. Detta ädelträ är känt för sina lena egenskaper, som saknar stickor i sin hyvlade form.

ansiktstvätt för män

Naobay Energetic Face Wash är en ansiktsrengöring tillverkad på naturliga och organiska produkter som arbetar på flera nivåer för att ta hand om huden. Extrakt från kinesiska ginkgoträd och gojibär stimulerar huden för att göra den skinande klar och frisk. Organisk kamomill och aloe vera lugnar och reducerar rodnad.

Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är att varje dag, minst två gånger om dagen, rengöra huden. Tyvärr är det många bland männen som slarvar med denna rutin, vilket gör huden mer livlös än vad den borde vara. Det är också viktigt att man använder bra rengöringsprodukter som inte torkar ut huden och i denna ansiktsrengöring finns ingredienserna för att undvika detta.

bästa hudvårdsserie för män

En av mina favoriter bland manliga hudvårdsprodukter är Clinique. Just denna fuktkräm är allergitestad och har en konsistens som absorberas snabbt och håller huden elastisk och smidig hela dagen. Enligt mig en av de bättre fuktkrämerna på marknaden som passar de flesta hudtyper.

handkräm för män

Jag har för vana att tvätta händerna väldigt ofta och speciellt på vintern brukar jag då lida av torra händer. Då behövs en intensivt vårdande och återfuktande handkräm för att undvika att torrheten orsakar sprickor i händerna. Noniques handkräm är intensivt återfuktande, utan att för den skulle göra händerna feta vid användning. Den innehåller bland annat sheasmör, aloe vera, olivolja och avokadoolja. Basen i alla Noniques produkter är superfrukten noni, en medicinalväxt som är fullproppad med näringsämnen.

bästa läppbalsam för män

Bee Natural Lip Balm är gjord 100 % på naturliga produkter, något som även märks vid användning. Om ni någonsin använd någon av de billigare produkterna för torra läppar har ni kanske observerat att de bara blivit torrare efter en tids användning. Vid användning av ekologiska produkter som just denna finns det dock en verklig effekt.

Produkten är helt fri från petroleum, färgämnen och andra konstgjorda kemikalier och har naturligt antibakteriella egenskaper. Bee Natural Pomegranate Lip Balm görs av naturliga ingredienser av högsta kvalitet, som bivax, vitamin E och eteriska oljor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *