Hur du får ett lyckat år – Tipsen som får dig att lyckas med dina målsättningar 2021

tips för hur man håller sina nyårslöften

Det var väl ingen som kunde föreställa sig hur 2020 skulle bli vid samma tidpunkt ifjol. Även om vi kan se en ljusning i sikte måste vi ännu anpassa oss till de restriktioner som coronapandemin ställer. Det betyder dock inte att du inte kan ha målsättningar för det nya året. Tvärtom erbjuder det utmärkta möjligheter att utvärdera dig själv och lägga upp målsättningar för framtiden.

Det finns vissa fördelar med året som gått. Genom alla upplevelser vi haft har vi haft större möjligheter att utvärdera oss själv och människor i vår omgivning. Om du tar tillfället i akt att lära dig av dessa erfarenheter finns det mycket du kan göra för att bli mer framgångsrik och nå dina mål.

Hur du klarar att hålla dina nyårslöften 2021

Det finns ofta en negativ inställning mot nyårslöften i vårt samhälle. Lyssna dock inte på alla klagomål som andra har över nyårslöften. Att avge nyårslöften är ett sätt att ta tag i drömmarna om ett bättre liv. Om du inte gör det kommer heller ingen annan att göra det för dig. Det är upp till dig att ta tag i ditt liv!

Här tar vi fram några tips för hur du klarar att hålla dina nyårslöften och når dina målsättningar under 2021.

Sätt upp målsättningar och följ upp dessa

Bakom all framgång ligger ofta god planering. Om du vet vad du vill ha av livet är det enklare att lägga upp en strategi och följa upp framstegen. Ha alltid en klar målsättning och lägg upp en tidsram för när du vill nå dina mål!

Var tydlig!

Sätt upp klara målsättningar för vad du önskar och lägg även upp en tidsram. Var tydlig med dina mål. Några av våra vanligaste målsättningar är att träna mer, bli mer hälsosamma och spara mer pengar.

Detta är alltför diffusa målsättningar. Om målet är att spara pengar bör du också ange en orsak till att du vill spara pengar och hur mycket du vill ha. Du måste också lägga upp en tidsram för när en viss summa skall finnas på kontot.

Visualisera din framgång

Det finns en enorm kraft i att visualisera framgång. Att lägga upp en bild för hur ser ut, hur du är och hur du känner dig när du nått dina mål kommer att påverka hela sinnesstämningen. Det blir mer motiverande att göra sitt bästa både när du jobbar med att lägga upp målsättningar och när du försöker jobba med att uppnå dessa.

Det kräver hårt jobb

Oavsett hur motiverad du är kommer all framgång att kräva jobb. Förbered dig på detta. I de flesta fall handlar det om att skapa dagliga rutiner. En gång i veckan är ingen rutin. Allt du vill bli framgångsrik i behöver utövas som en del av dina dagliga aktiviteter.

Du kommer att känna dig omotiverad en stor del av tiden. Det är då din riktiga karaktär kommer att testas. Men om du har en klar plan och regelbundna rutiner kommer du att bli bättre. Till en början kanske det verkar som att du inte gör några framsteg, men när du kollar upp dina resultat efter flera månader kommer du att bli förvånad över hur långt du nått!

Det finns en gyllene regel gällande all personlig utveckling; vi överskattar det vi kan få till stånd under en veckas tid och underskattar de framsteg vi kan göra på ett år.

Träna och lev hälsosamt

Oavsett vilka målsättningar du har för året bör du alltid prioritera hälsan. Egentligen borde detta ses som något som bygger förutsättningar för allt du vill uppnå i livet. Om du inte har ork och hälsa kommer det att bli betydligt tuffare att hitta motivation att genomföra stora ting i livet.

Prioritera sömnen, lär dig när du fungerar bäst under dygnet och ät nyttigt. Om du sköter alla dessa saker på rätt sätt kommer du även att ha energin att tänka mer positivt.

Belöna dig själv

Glöm inte att belöna dig själv med jämna mellanrum! Livet skall inte vara ett lidande och för att orka jobba strävsamt med den personliga utvecklingen behöver du morötter.

Lämna bort ölen till veckoslutet och belöna dig själv med nya kläder eller parfymer. En ny garderob kan göra underverk för att få dig att känna dig fräschare i sinnet. Det behöver såklart inte vara materiella ting som utgör belöning, men lyssna heller inte på andra över vad du har rätt att värdesätta eller inte. Det är din personliga åsikt och hur du känner dig som räknas.

Lita på andra och ta hjälp

Om det finns något som vi alla borde ha lärt oss under 2020 är det att det finns ett alltför stort antal skeptiker därute just nu. I ett samhälle där information är lättillgänglig är det alltför lätt att lyssna på konspirationsteorier och ifrågasätta allt.

Bli inte en av de personer som betvivlar allt och alla. Lär dig att lita på andra människor och lära av de som har bättre kunskap inom ämnen du vill lära dig mer om. Det är genom att lyssna på andra som du lär dig och utvecklas. Dra nytta av andras visdom för att bli bättre och lyckas med dina målsättningar!

Avslutningsvis – Ge aldrig upp!

Som nämnt kommer det att komma perioder när du misslyckas och när allt känns omotiverande. Ge dock inte upp även om du gör vissa snedsteg. Res dig upp och lär dig av dina misstag.

Det är hur du möter dina motgångar som avgör hur framgångsrik du kommer att bli. Det finns något att lära av varje motgång om du är villig att lära dig!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *