Tommy Hilfiger presenterar Tommy Factory – en Warhol-inspirerad kreativ lekplats

Tommy Hilfiger herrmode
Bild: Craig McDean

Tommy Factory omvandlar idén om dagens kreativa epicenter och samlar flera generationers Futuremakers som Kate Moss, Lila Moss och Travis Barker i en miljö inspirerad av Andy Warhols kända New York-studio.

Tommy Hilfiger presenterar nu Tommy Factory, en experimentell och kreativ lekplats inspirerad av Andy Warhols kända New York-studio. Tommy Factory kommer till liv i Fall 2022-kampanjen tillsammans med kända namn, genom en kameralins i röd, vit och blå nyans. Tommy Hilfiger återvänder till New York Fashion Week den 11 september 2022 med industrins största ”See Now, Buy Now”-plattform och med inspiration från Warhols Factory bygger de ett dekonstruerat, konstnärligt utrymme som hyllar kreativitet och självuttryck: Tommy Factory.

Epicentrum av New Yorks kreativa scen

Andy Warhol Tommy Hilfiger

En gång i tiden var Warhols Factory epicentret av New Yorks kreativa scen, med en kollision av människor och subkulturer, lo-fi och hi-tech, stil och kreativitet. Den kulturella revolution som Warhols Factory skapade under 60-talet fortsatte influera popkulturen genom 70- och 80-talet – en tid då Mr Tommy Hilfiger själv besökte studion och träffade Warhol.

Tommy Factory är inte ett fysiskt utrymme, det är en sinnesstämning. Andys fascination med popkultur har alltid fångat hjärta och själ i det amerikanska samhället. Hans förmåga att urskilja det mest relevanta av sin tid har aldrig slutat inspirera mig till allt jag gör. Det var i New York City som Andy förde samman mode, konst, musik och underhållning när jag inledde min karriär i branschen. The Factory var stället man skulle vara på. Än idag är det hans inställning som fortsätter driva mig att engagera mig i spetscommunityn som hela tiden skapar nya kreativa upplevelser, säger Tommy Hilfiger.

Höst-kampanjen från Tommy Hilfiger

Fall 2022-kampanjen är filmad av Craig McDean i Bronx och stylad av Katie Grand. Kampanjen går live i början av september och kommer vara en sammandrabbning av kulturer, nutida och dåtida, klassiskt och modernt för att skapa den unika energin av Tommy Factory. Frontpersoner i kampanjen kommer vara supermodellen Kate Moss och hennes dotter Lila Moss, som för första gången syns tillsammans i en kampanj.

Dessutom: trummis och producenten Travis Barker; Grammy-vinnande artisten, Golden Globe- och Emmy- nominerade skådespelaren Anthony Ramos; flertalet Grammy-vinnande artisten, sångare och kompositören Jon Batiste; streetkonstnären Mr Brainwash; Wigstock draglegenden Lady Bunny samt tatueringskonstnären Steve Wiebe.

Konceptet Tommy Factory kommer till liv under Tommy Hilfigers visning under New York Fashion Week i september. Det experimentella eventet kommer bestå av flertalet installationer inspirerade av Warhols 15-minutes of fame, återskapade i modern tappning för att ena visningens gäster och modeller i det fygitala utrymmet.

New York Citys kreativa energi är en ostoppbar kraft som fortsätter sammanföra en inspirerande blandning talanger, precis som Andy Warhols Factory gjorde. Vi är djupt hedrade över Tommy Hilfigers kampanj som en unik hyllning till Andy Warhol och att den på ett generöst sätt stöttar den filantropiska aktiviteten hos The Warhol Foundation, säger Micheal Dayton Hermann från The Andy Warhol Foundation.

Tommy Factory och visningen tar plats 19:00 EST (01:00 CET) den 11 september vid Skyline Drive-In i Brooklyn, med en synkroniserad Metaverse-aktivering. ”See Now, Buy Now”-visningen kommer bli filmad via livestream på Tommy Play på Roblox, samt på tommy.com. Du kan också delta i konversationen på sociala medier med #TommyHilfiger och @TommyHilfiger.

Läs mer: Tommy Hilfiger återvänder till New York Fashion Week

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *