Tommy Hilfiger samarbetar med brittiska designern Richard Quinn för en limiterad kapselkollektion

Tommy Hilfiger Richard Quinn

Prisbelönte designern Richard Quinn sätter sin karaktäristiska prägel på Tommy Hilfigers könsneutrala kapselkollektion Tommy Hilfiger x Richard Quinn, fylld med dramatiska siluetter, stora mönster och nytolkningar av Ivy League-klassiker.

Tommy Hilfiger tillkännager nu lanseringen av kapselkollektionen Tommy Hilfiger x Richard Quinn, en kollektion som Tommy Hilfiger tagit fram i samarbete med den hyllade designern Richard Quinn, som 2018 fick Queen Elizabeth II-priset för brittisk design.

Tommy Hilfiger Richard Quinn kapselkollektion

Kollektionen blandar Quinns typiska sätt att använda djärva mönster och överdrivna silhuetter med Hilfigers tolkningar av amerikanska klassiker som varsity-jackan, 5-ficksjeansen, chinosen och skinnjackan. Med totalt 40 plagg är kollektionen inspirerad av en mängd kulturella arketyper såsom punk, cheerleading och jock, och vill lyfta och hylla det könsneutrala modet.

Tommy Hilfiger lanserade nyligen deras nya monogram ”TH Monogram”, vilket återspeglar varumärkets innovationsanda. Det nya monogrammet återfinns i kapselkollektionen tillsammans med Quinns karaktäristiska daisymönster som pryder bland annat dunjackor, rockar, ryggsäckar och väskor.

I kollektionen finns en varsity-jacka dekorerad med ett unikt mönster som kombinerar Quinns emblem med Collegiate- och Americana-stil. Ett klassiskt, engelskt rosmönster används på bland annat kostymbyxor, ytterkläder och skräddarsytt i skotsk tartan.

Tommy Hilfiger Richard Quinn kapselkollektion

Genomgående för hela kollektionen syns lyxiga textilier, som velour och twill med hög densitet samt experimentella missmatchingar och upprepade motiv i olika skalor. Accessoarer såsom mönstrade stövlar och sidenhalsdukar är tänkta som distinkta statement pieces.

Tommy Hilfiger x Richard Quinn erbjuder även ett urval för barn innehållandes sex miniatyrversioner av huvudkollektionen. Funktionella ytterkläder står i centrum med bland annat en vändbar dunjacka och en högkvalitativ varsity-jacka.

Jag har alltid inspirerats av att jobba med kreatörer som tänjer på gränserna, och Richard är inget undantag. Vi har sammanfört min och Richards distinkta estetiker för att skapa en rebellisk version av modern prep. Det är oväntat och optimistiskt vilket visar på den lekfulla andan vi båda besitter, säger Tommy Hilfiger.

Tommy och jag delar samma besatthet för tryck och textilier, så det kändes helt naturligt att balansera och kombinera våra visioner för detta samarbete. Det var inspirerande att dyka in i Tommys arkiv och hitta de ikoniska plaggen som blev grunden till vårt gemensamma skapande.Vi utmanade oss själva att vara orädda och våga ta ut svängarna i varje detalj, vilket resulterat i något som inte kommer göra någon besviken, säger Richard Quinn.

Kollektionen är dokumenterad i en kampanj fotograferad av Adrienne Raquel, som i samband med lanseringen visar upp en konceptuell film och en serie eklektiska aktiveringar.

Tommy Hilfiger Richard Quinn kollektion höst 2022

Tommy Hilfiger x Richard Quinn lanseras online på tommy.com och i utvalda Tommy Hilfiger- butiker över hela världen från idag den 1 september, såväl som i utvalda butiker som Printemps, Selfridges, KaDeWe med flera.

Läs mer: Tommy Hilfiger presenterar Warhol-inspirerade Tommy Factory

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *