Tommy Hilfiger – Tillbaka på allvar

Amerikanska livsstilsmärket Tommy Hilfiger är ett riktigt skolboksexempel över vikten av att värna om sitt varumärke. Tommy Hilfiger var ett av 1990-talets stora märken som spåddes samma lysande framtid som ikoniska Ralph Lauren.

En lång rad av strategiska felbeslut gjorde dock att Hilfiger blev ”otrendigt” och klassat som ett budgetmärke redan ett årtionde senare. Bland de mest klassiska av felbeslut var att låta girighet och kortsiktighet ta överhanden och tillåta massexponering och prisreduktioner.

Det gjorde att Hilfiger började dyka upp på Walmart och liknande lågpriskedjor. Följaktligen förlorade Hilfiger så småningom sin exklusivitet och blev betraktad som ett högst alldagligt märke.

Att Hilfiger vägrade förnya sig och envist höll fast vid sitt tidigare så framgångsrika 90-talsmode hjälpte inte heller. Hilfiger förlorade så småningom det mesta av sitt marknadsvärde och gick ner från en försäljning på 2 miljarder dollar år 2000, till 500 miljoner dollar år 2005.

Tillbaka på allvar

herrmode online

Nu har dock något hänt med varumärket Tommy Hilfiger. Efter att europeerna Daniel Grieder och Fred Gehring köpte märket för 1,6 miljarder dollar år 2006 har stora strukturförändringar och en satsning på att återuppbygga varumärket genomförts.

herrmodemärken online

Det verkar också som att satsningarna har burit frukt. Flera amerikanska tidningar lät nämligen i sin rapportering förstå att det nyligen avslutade New York Fashion Week var en markering att Tommy Hilfiger är tillbaka på allvar.

mode för män på nätet

Vid en närmare koll på de kollektioner Hilfiger släppt på senare tid är det lätt att hålla med. Kvalitet och välskräddat är vad som genomsyrar flera av plaggen år 2015. Det märks verkligen att man gjort en satsning på passform och mer exklusiva material i de senaste kollektionerna som riktar sig till män.

Kvar finns såklart tidigare linjer av snygga herrjeans och mer avslappnat herrmode. Nu har Tommy Hilfiger dock även lanserat återkommande kollektioner med skräddade plagg.

mode för män
herrmode
snyggt herrmode 2021
mode för män
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *