TRIWA x Sea Shepherd – ny klocka för att rädda havsmiljön

trippa sea shepherd ny klocka 2021

Idag lanserar det svenska klockmärket TRIWA en exklusiv samarbetskollektion med en av världens mest framstående organisationer för bevaring av havsmiljön, Sea Sheperd. Klockan är tillverkad av återvunnen havsplast som ett statement för våra havs hälsa och som ett sätt att ytterligare finansiera Sea Speperds uppdrag.

År 2020 lanserade TRIWA sin första kollektion av klockor som helt var tillverkade återvunnen havsplast. Kollektionen som gick under namnet Time for Oceans togs fram i samarbete med Tide Ocean Material som ett sätt att få användning för havsrester. Sedan dessa har TRIWA sökt efter den rätt icke-statlig organisation för att skapa en ny klocka med och för att ytterligare direktfinansiera bevaring av havsmiljön.

TRIWA Time for Action

triwa sea shepherd new watch 2021

Efter ett år av förberedelser lanserar TRIWA nu äntligen Time for Action tillsammans med Sea Shepherd. Klockan är tillverkad helt och hållet från återvunnen havsplats och har Sea Shepherds signaturlog printad både på urverket och på baksidan av klockan.

triwa time for action

Klockan kommer med en återvinningsbar TRIWA-förpackning, tillsammans med en ärm i begränsad upplaga för att markera samarbetet.

Bevaring av havsmiljön kräver all typ av handling. Vi är en situation där våra hav är i desperat behov av hjälp. Detta är ett sätt är att ta vara på de tusentals ton av plast cirkulerar i våra hav, ett annat sätt är att vidta åtgärder mot de illegala handlingar som äventyrar arter – något som Sea Shepherd bekämpar med beundransvärt engagemang. Genom att skapa denna klocka hoppas vi att konsumenter kommer att aktivt engagera sig och bidra till renare hav och ännu viktigare, bära denna klocka som ett Statement för att sprida budskapet om att vidta åtgärder våra våra hav, säger Ludvig Scheja, Co-founder och Creative Director på TRIWA.

sea shepherd

TRIWA x Sea Shepherd Time for Action finns nu tillgänglig på TRIWA.com och på Sea Shepherd’s online shop. För varje såld klocka går 15% till Sea Shepherd. Priset på klockan är 1395 kronor.

triwa sea shepherd
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *