TRIWA lanserar sin första kollektion av solcellsdrivna klockor – Time for Solar

triwa solar klocka

Som en del av TRIWA:s Time for Change-strategi tar de ännu ett stort steg i sin hållbarhetsresa med Time for Solar. TRIWA:s första kollektion av solcellsdrivna klockor lanseras den 16 februari.

Solens kraft

triwa solcellsdriven klocka nyhet 2022

Vi befinner oss cirka 150 miljoner kilometer från solen och ändå är den vår mest värdefulla energireserv och huvudkälla för allt liv på jorden.

Genom att omvandla dess energi till kraft tar TRIWA ytterligare ett stort steg på sin hållbarhetsresa. Genom att blanda traditionell klocktillverkning och ekologiskt medveten innovation vill de göra klockor till moderna statement-symboler för förändring.

Tekniken

triwa soldriven klocka nyhet 2022

Solkraftstekniken i kollektionen använder naturligt eller artificiellt ljus som driftkraft. Klockans urtavla kanaliserar ljuset till solcellen under urtavlan som samlar in och omvandlar det till elektricitet.

triwa solcellsdriven klocka

Denna elektricitet aktiverar klockans motor så att överskottsenergin laddar det integrerade batteriet. När klockan är fulladdad kan den fungera i mörker i flera månader.

Vi letar alltid efter ny teknik för att göra våra klockor mer hållbara, utan att förlora i stil. Med solcellsteknik kan vi nu göra snygga och pålitliga klockor med en naturlig energikälla, säger Ludvig Scheja, medgrundare och kreativ chef på TRIWA.

triwa soldriven klocka

Time for Solar släpps den 16 februari på triwa.com. Den första kollektionen består av två klockor, Black Solar Recycled Nylon och Black Solar Leather. Priset på klockoarn är 1995 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *