TRIWA lanserar en begränsad kollektion klockor för att hylla den efterlängtade sommaren

triwa nya klockor sommar 2022

För två år sedan lanserade det svenska klockmärket TRIWA världens första klocka tillverkad av återvunnen havsplast för att öka medvetenheten om oceanernas kritiska tillstånd. Efter två framgångsrika år med nästan 20 000 sålda enheter, motsvarande cirka 40 000 PET-flaskor lanserar de nu en begränsad, färgglad sommarkollektion som är tillverkad helt av återvunnen havsplast.

Kollektionen är inspirerad av tidiga surffilmer som Gidget och Endless Summer och produceras i samarbete med Tide Ocean Material, Schweiz. Den nya kollektionen är en del av TRIWAs Time for Change-strategi där de vill göra klockan till en symbol för att öka medvetenheten om frågor som rör vår tid.

TRIWA klockor tillverkad av havsplast miljövänliga

TRIWA har tidigare lanserat Time for Peace, med klockor tillverkade av återvunna illegala vapen, Time for Pride, för att öka medvetenheten om fri kärlek och Time for Oceans, för att använda sig av havssopor och öka medvetenheten om havets kritiska hälsa.

Två kollektioner som är mer aktuella än någonsin i dessa tider. Vi har ju konstatera att det ännu 2022 finns länder som är mindre toleranta mot HBTQ-grupper och inte respekterar andra länders suveränitet – hur märkligt det än låter. Du hittar också en specialgjord klocka under namnet Deep Blue for Ukraine hos TRIWA.

Kollektionen

triwa klocka tillverkad av havsplast

Både fallet och bandet är tillverkade av 100 % återvunnen havsplast som produceras av Tide Ocean Material® från Schweiz. Havsavfallet förvandlas till premiumgranulat med hjälp av solenergi och omformas sedan till klockan.

triwa klocka tillverkad av havsplaster

Kollektionen finns i 2 olika färger, Turtle, i grönt med gula detaljer, och Orca, i svart med turkosa detaljer. De är 10 ATM vattenresistenta och fyllda av havsreferenser som den 3D-formade urtavlan, visarna och färgschemat.

Kollektionen kommer att lanseras på triwa.com och i utvalda butiker den 20 maj.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *