Unika parfymmärket Nasomatto nu i Sverige

Nasomatto är ett av de senare årens mest hypade parfymmärke. En samling individuella och nyskapande dofter där varje doft är koncentratet av en känsla. Lycka. Styrka. Kärlek. Hysteri. Nu finns Nasomatto att upptäcka i nätbutiken Gents.se.

Nasomatto är italienska för galen näsa, en potent doftkollektion som på kort tid nått en hög kultstatus i parfymkretsar. De komplexa dofterna har helt olika personligheter och lämnar ingen oberörd, antingen älskar du dem, eller så hatar du dem.

Läs mer om världens lyxigaste parfymer!

nasomatto parfymer sverige

Grundaren Alessandro Gualtieri

Hjärnan bakom holländska Nasomatto är Alessandro Gualtieri, en italiensk parfymör som kallar sig själv ”Näsan”. Alessandro har skapat dofter för Versace, Helmut Lang och Fendi, men han hade svårt att anpassa sig och passade aldrig in hos de större företagen. Det var först när han satte samman ett eget laboratorium som han fick total frihet att skapa en kollektion som blivit både nyskapande och unik.

Alessandro ser doftsinnet som en katalysator bakom varje handling och beslut, därför skapar han dofter som förstärker våra känslor. Duro för styrka, Black Afgano för lycka, Absinth för hysteri. Hittills har det blivit elva dofter för elva känslor. Alessandros skapande är lika anmärkningsvärt som hans dofter;

”Jag börjar att skapa något men når en punkt då det jag skapar tar det över och börjar göra egna val. Det är processen som intresserar mig och visar vägen. Jag gillar känslan av att inte längre vara i kontroll eller bestämma. Min roll är att skapa något som blir levande och säger nya saker. Jag vill att mina parfymer ska ha en egen intelligens och inte bara vara slavar under min vilja.” säger Alessandro Gualtieri.

Unika hantverksparfymer som väcker känslor

Nasomattos dofter har vunnit enorm uppmärksamhet i parfymkretsar och lämnar mycket att upptäcka för doftkonnässörerna. Alessandro beskriver gärna dofternas känsla, men pratar aldrig om ingredienserna och ger inga nothänvisningar. Det är upp till var och en att själv bedöma.

unika hantverksparfymer sverige black afgano

Den svarta parfymen Black Afgano är Nasomattos mest populära doft och förmodligen deras mest vågade. Alessandro har skapat en tung dofttrip som återger den berusande narkotiska effekten från hasch. Essensen av ett euforiskt lyckorus kommer från noter av cannabis, kaffe, oud och rök.

Doften var en komplex utmaning som tog Alessandro 300 försök och sex år att färdigställa.

bästa hantverksparfymer sverige

Den ljusbruna Duro är en otroligt maskulin herrdoft som uttrycker känslan av rå styrka. Det är smutsigt, oborstat och det är farligt. En parfym med tonvis av attityd. Doftnoterna ger läder, tung oud och kryddor. Någon har beskrivit doften som Clint Eastwood i Den onde, den gode, den fule. En annan som Robert De Niro i Tjuren från Bronx. Båda har lika rätt.

bästa unika hantverksparfymer sverige

Den gröna Absinth är essensen av hysteri, en komposition som ska locka till oansvarigt och oväntat beteende. Absinth är ett schizofrent nyvaknande, något okänt, oväntat, ovant. En vild blandning av jord, gräs och bittra örter med doftnoter av anis, lakrits och vetiver på en bas av trä och bärnsten väcker känslan till liv.

Utmärkande för Nasomattos dofter

Alla Nasomattos dofter görs för hand och fångas i en högkoncentrerad parfymolja, extrait de parfum. Parfymkoncentration är högre än 25-30 procent, vilket är väldigt ovanligt och ger en drygare parfym, du använder bara en bråkdel jämfört med en vanlig eau de toilette.

Doften kommer till liv på huden och ger en distinkt och långlivad doftupplevelse. Flaskorna är 30 ml, utsmyckade med hantverksmässigt tillverkade korkar och priset är 1 295 kr. Upplagan är starkt limiterad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *