UNIQLO och MARNI lanserar designsamarbete i maj

Marni Uniqlo samarbete

UNIQLO, den globala japanska retailkedjan, avslöjar idag lanseringen av en UNIQLO och MARNI kollektion, det första samarbetet med det lyxiga modehuset från Milano i Italien. Detta samarbete med MARNI har resulterat i en kollektion som är färgstark och lekfull i sann MARNI-anda.

UNIQLO LifeWear, som kännetecknas av smart design och teknisk expertis, samt MARNI, med sina färgglada mönster och former, har nu slagits samman till en helt ny och unik garderob som kan bäras av alla, när och var som helst.

Vi är stolta över det här samarbetet med MARNI som innebär en ny kollektion för en ny era och säsong och som tillåter alla att känna glädje över att bära kläder. UNIQLO:s filosofi handlar om att skapa enkla, högkvalitativa plagg med hög funktion och med öga för detaljer. Detta, tillsammans med MARNI:s inneboende kreativitet och livlighet, har resulterat i en ännu mer vågad och innovativ version av LifeWear. Jag är nöjd över att vi har möjlighet att erbjuda den här starka LifeWear-kollektionen som accentuerar individuell karaktär och känslor på ett positivt sätt, kommenterar Yukihiro Katsuta, Fast Retailing Group Senior Executive Officer och Head of R&D hos UNIQLO.

Färger och tryck

Uniqlo marni kollektion herrmode

Basprodukterna hos UNIQLO agerar som ett blankt ark för de starka färgerna som är synonyma med MARNI, tillsammans med en pop-stil och varma grafiska tryck som är skapta specifikt för den här kollektionen samt presenterade i större och mindre format i ett uppseendeväckande utforskande av proportioner.

I kontrast till enfärgat och mönster, adderas en tvist i avslappnade silhuetter och vågade ballongvolym i basplagg. Denna linje är byggd på ett mångsidigt tema som syftar till att lyfta glädjen i vardagen.

Stil och design

marni uniqlo kollektion vår sommar 2022

Den vackra designen är framtagen med genomtänkta silhuetter, så som BLOCKTECH kappan med en dynamisk kokongsilhuett, och ett draperat pyjamas-set, som kan bäras av kvinnor och män i alla åldrar.

marni uniqlo damkollektion

I damkollektionen syns en ballongkjol med diagonala eck som ger en lätt och voluminös look, och kan matchats med en ärmlös blus i samma färgpalett för en koordinerad känsla.

marni Uniqlo herrmode kollektion

Herrkollektionen inkluderar en skräddarsydd jacka och byxor med en utmärkande MARNI touch. Gingham tryck och starka färger är skapta i en avslappnad silhuett för smakfull enkelhet. Parkas-jackan är gjord i ett spänstigt nylonmaterial och därmed lätt att packa med oavsett tillfälle. Jackan passar bra med badshortsen för en aktiv och stilfull sommar.

Jag har varit väldigt exalterad över det här samarbetet ända sedan starten. Under hela processen har vi alltid arbetat för att behålla UNIQLO:s etos och integriteten som ligger bakom varumärket, och samtidigt skapat vår tolkning av UNIQLO:s LifeWear utifrån ett par MARNI-glasögon. Jag hoppas verkligen bärarna mår bra, känner sig som sig själva, känner sig fria och har sin bästa sommar i denna kollektion, säger Francesco Risso, Creative Director hos MARNI.

Kollektionen släpps den 19 maj och kommer finnas till försäljning i UNIQLOs svenska butiker (Kungsträdgården, Mall of Scandinavia och Göteborg) samt online. På denna sida hittar du kollektionen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *