UNIQLO och JW ANDERSON FW20-kollektionen tolkar brittiska klassiker och utforskar samtida London

brittiskt mode höst vinter 2020

För drygt en månad sedan presenterade UNIQLO sin simplistiska höst- och vinterkollektion, designad av Christophe Lemaire. Den 16 oktober lanserar UNIQLO ytterligare en samarbetskollektion tillsammans med JW ANDERSON för hösten och vintern 2020.

Detta nya LifeWear-koncept kombinerar den traditionella brittiska stilen hos det ledande Londonbaserade modemärket JW ANDERSON med UNIQLOs passform, material och funktionalitet.

brittiskt herrmode hösten 2020

Här syns många funktionella plagg som kommit att bli ett starkt kännetecken för modeåret 2020. Bland de plagg som syns både duffelrockar och andra snygga herrkläder som är bekväma till vardagen.

Designern Jonathan Anderson uttalar sig om kollektionen:

Temat för den nya kollektionen är A Day in London. Det bygger vidare på temat från FW19-kollektionen genom LifeWear och omtolkar brittiska klassiker, särskilt i form av ikoniska rutiga mönster och duffelrockar. Min designprocess handlar om att gå ner på kärnnivå, och det slutgiltiga resultatet av den här kollektionen förkroppsligar både min och UNIQLOs personlighet.”

Brittiska klassiker designade för livet idag

Med A Day in London vill UNIQLO och JW ANDERSON att vi ska föreställa oss en snabb promenad till marknaden på morgonen, eller en eftermiddag tillbringad för avkoppling med en favoritbok, klädd i en lyxig vardagsgarderob i den raffinerade staden.

stilinspiration män höst vinter 2020

Signaturteman signerade JW ANDERSON, i form av lappverk och asymmetrisk design, återkommer i nya former och konstruktioner, med varma nyanser som oliv, marin, kolgrå och bärnsten.

brittisk herrkollektion höst vinter 2020

Om JW ANDERSON

Den nordirländska designern Jonathan Anderson etablerade JW ANDERSON 2008. Till en början var det en detaljerad samling av tillbehör, men genom att snabbt dra till sig uppmärksamhet fick det nya varumärket medverka under London Fashion Week 2008.

Anderson fick både kritik och kommersiell framgång för denna debutkollektion, och JW ANDERSON betraktas nu som ett av Londons mest innovativa och framåttänkande varumärken.

JW ANDERSON har utvecklats till ett internationellt känt och prisbelönt varumärke som har fått dessa priser:

2012 British Fashion Awards for Emerging Talent, Ready-to-Wear 2013 The New Establishment Award 2014 Menswear Designer of the Year 2015 British Fashion Awards for Menswear and Womenswear Designer of the Year 2017 British Fashion Awards for Womenswear Designer of the Year

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *